Tracert یک دستور کاربردی در محیط CMD برای عیبیابی هاست و پیدا کردن مکان قطعی بسته در شبکه، هنگام ارتباط با مقصد است. اگر این قطعیها دغدغه شما است و میخواهید با این دستور آنها را ردیابی کنید این مقاله را از دست ندهید.
Tracert، ابزاری برای ردیابی مسیر بستههای اطلاعاتی شبکه اینترنت در هنگامی است که یک سایت را باز میکنید. اگر میخواهید بدانید که در چه مسیرهایی ارتباط شما با سرور قطع میشود یا مشکل وجود دارد باید از دستور Tracert استفاده کنید. در آموزش کار با Tracert علاوه بر اینکه میگوییم Tracertچیست، نحوه کارکرد این دستور را آموزش میدهیم،
یک ابزار خط فرمان (Command Prompt) در سیستم عامل ویندوز است و مسیری که بسته پروتکل اینترنت (IP Packet) از مبدا به مقصد طی میکند را نشان میدهد. در واقع Tracert زمان لازم برای انتقال یک بسته اطلاعات بین یک کامپیوتر محلی و آدرس آی پی مقصد را نمایش میدهد؛ این دستور از پروتکل ICMP برای بررسی دستگاههای مبدا تا مقصد استفاده میکند.
Tracert برای رفع اشکال در سیستمعامل ویندوز به کار رفته و همانطور که از نامش پیداست، برای بررسی مسیریابی (Routing) بستههای داده در شبکه و ارتباط با سرورها و یا دستگاههای دیگر استفاده میشود. هدف اصلی Tracert، مسیریابی یک بسته داده در طول ارسال از یک کامپیوتر به مقصد خود است.
پس از ارسال دستور Tracert کاربران میفهمند که بستههای داده ارسالی از کدام ایستگاههای خاص در مسیر خود به سمت گیرندگان عبور میکنند و کجا با مشکل مواجه میشوند. مکانیزم کاری دستور tracert به شکل زیر است.
انتخاب یک هاست مناسب برای سایتهای وردپرسی به شما کمک میکند که تجربه خوبی را برای کاربران رقم بزنید. هاست وردپرس همان هاستی است که برای قالب و افزونه وردپرسی بهینه شده و سازگار کامل را با آنها دارد.
همانطور که اشاره شد برای استفاده از دستور Tracert ابتدا باید وارد محیط CMD ویندوز خود شوید و مراحل زیر را را انجام دهید.
2. در این مرحله از آموزش Trace گرفتن، پس از باز شدن خط فرمان، دستور Tracert را با فرمت زیر وارد کنید. نام میزبان Tracert را تایپ کنید (به جای نام میزبان، باید آدرس سروری را که میخواهید تشخیص دهید را تایپ کنید).
tracert [Hostname or IP Address]
مثال:
Tracert www.rtl-theme.com
در این مثال، وبسایت مقصد ما «www.rtl-theme.com» است و شما میتوانید بهجای Hostname از آدرس IP نیز استفاده کنید.
نکته: برای اجرای سریعتر دستور Tracert، میتوانید از پارامتر -d استفاده کنید. این پارامتر باعث میشود دستور از بهدستآوردن Hostname روترهای بینراهی صرفنظر کرده و اجرای سریعتری داشته باشد. در مثال زیر، بهجای Hostname از آدرس آی پی 8.8.8.8 استفاده شده است.
tracert -d 8.8.8.8
3. ممکن است انجام فرایند 1 تا 2 دقیقه زمان بر باشد. همانطور که در تصویر مشخص است اگر بهجای نام یا آدرس روترها یک جایگزین مثل «*» ببینید، این نشان میدهد که ارتباط از آنجا به بعد قطع شده است. اگر یک تا چند ستاره (*) ببینید ولی دستور ادامه پیدا کند، این نشان میدهد که آن روترها قصد نداشتند که Hostname یا نام آنها فاش شود.
مدت زمان بر اساس میلی ثانیه است و زمانی را نشان میدهد که شبکه برای ارسال بستههای داده به عقب و جلو میبرد. البته نحوه خواندن هر دستور Tracert با توجه به سیستم عاملهای مختلف است.
فرض کنید اینترنتتان قطع شده است؛ یکی از ابتداییترین کارها پس از قطعشدن اینترنت، بررسی دستور tracert است. با استفاده از این دستور شما میتوانید ببینید که از کجا به بعد ارتباط ندارید (Request timed out). پس با اجرای این دستور میشود توجه شد که این ارتباط از طرف ما قطع شده است و یا اینکه سمت شرکت ارائهدهنده اینترنت اختلالی وجود دارد. اگر متوجه شدید که اختلال از جانب شرکت ارائهدهنده اینترنت است میتوانید مشکل را سریعتر برطرف سازید.
دلیل Request Timed out: یکی از رایجترین مشکلاتی که باعث میشود پیغام خطای «Tracert timed out» ایجاد شود، مشکل پیکربندی در فایروال است. اگر مشکل پیکربندی نباشد، اما مربوط به میزان درخواستهایی است که از منبع میآیند. یا اینکه ارتباظ شما از آنجا به بعد کاملا قطع شده است و فرایند اشکال زدایی از شبکه را باید از همان نقطهای که اولین پیغام Request Timed out مشاهده شده، انجام دهید.
برای عیبیابی با دستور Tracert، شما میتوانید نتایجی که این دستور ارائه میدهد را تحلیل کنید. این دستور برای مشخصکردن مسیری که بستههای شما برای رسیدن به مقصد طی میکنند، استفاده میشود. اگر در نتایج tracert مشکلی وجود داشته باشد مانند زمان پاسخ بالا، ارتباط قطع شده، یا زمان انتظار طولانی برای دریافت پاسخ از یکروتر، میتوانید مشکل را تشخیص داده و برطرف کنید. بهعنوانمثال، اگر در نتایج tracert یک سری از روترها پاسخ ندهند یا با زمان پاسخ بسیار بالا مواجه شوید، احتمالاً این بخش از شبکه با مشکل مواجه است و باید بررسی شود. همچنین، اگر مشکل از یکروتر خاص شروع شود، این نشاندهنده مساله در آن روتر است و باید اقدامات لازم برای رفع مشکل انجام شود. بهطورکلی، این دستور به شما کمک میکند تا با تحلیل مسیر بستهها و شناسایی مشکلات، عیبیابی شبکه را انجام دهید و مشکلات را رفع کنید.
پارامترهای دستور Tracert که در ویندوز موجود است عبارتاند از:
tracert -d www.rtl-theme.com
tracert -d -h 25 www.rtl-theme.com
tracert -d -w 1000 www.rtl-theme.com
tracert -s 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334 www.example.com
در این مثال، با استفاده از پارامتر -s ، آدرس IP مبدأ بهعنوان “2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334” مشخص شده است.
نکته: این تنها چند نمونه از پارامترهای قابلاستفاده در دستور tracert هستند. شما میتوانید با دستور ?/ Tracert لیست کاملی از پارامترها و توضیحات آنها را در خط فرمان ویندوز ببینید.
حالا که فهمیدید دستور Tracert چیست، بیایید ببینیم Traceroute چیست. دستور Traceroute نیز نقشهای از نحوه حرکت دادههای موجود در اینترنت از مبدا به مقصد ارائه می دهد. وقتی با یک وبسایت ارتباط برقرار میکنید، دادههایی که دریافت میکنید باید از طریق دستگاهها و شبکههای متعدد، بهویژه روترها در مسیر حرکت کنند. بهطورکلی، هر دو دستور مشابه یکدیگر هستند و به جهت مسیریابی بستههای داده در شبکه مورداستفاده قرار میگیرند. تفاوت اصلی این 2 دستور عبارت است از:
علاوه بر مورد ذکر شده، این دو دستور در انتخاب گزینهها و تواناییهای دقیق دستورات هم باهم تفاوتهایی دارند ولی همانطور که اشاره شد، هدف هر دوی آنها یکی است.
دستور Tracert به شما کمک میکند تا به طور دقیقتر و سریعتر مسیرهای بستههای شبکه را بررسی کرده و مشکلات شبکه را شناسایی و رفع کنید. این مساله بهبود کیفیت و عملکرد شبکه شما را تضمین میکند.
یکی از مراحل طراحی سایت انتخاب دامنه است. با خرید دامنه از راست چین کلود به همه دامنههای ملی و بین المللی با قیمت ارزان دسترسی خواهید داشت.
پینگ به ما امکان میدهد تا سرعت اتصال و در دسترس بودن سرور را تجزیه و تحلیل کنیم، در حالی که tracert مسیری را که اتصال تا مقصد نهایی طی میکند را به ما نشان میدهد که برای شناسایی نقاط شکست یا از دست دادن بسته مفید است.
2. دستور Tracert برای چه به کار میرود؟
دستور Tracert در ویندوز و Traceroute در سیستم عامل لینوکس، مسیری را که بسته بین رایانه شما و رایانه مقصد طی میکند را مشخص کرده و شما میتوانید نحوه رسیدن یک بسته از نقطه A به نقطه B را ببینید.