WHMCS چیست و چه کاربردی دارد؟

WHMCS چیست و چه کاربردی دارد؟

برای اینکه یک سرویس هاستینگ یا فروش هاست راه‌اندازی کنید باید با مفهوم WHMCS آشنا باشید. این نرم افزار مدیریت هاستینگ و دامنه همه بخش‌های یک سرویس ارائه دهنده هاست را بهینه می‌کند. برای اینکه بدانید WHMCS چیست و چطور می‌توان از آن استفاده کرد این مقاله را از دست ندهید.

0 29 شهریور 1403

شاید بپرسید که چطور شرکت‌های هاستینگ می‌توانند هزاران مشتری را مدیریت کنند؟ آنها از نرم‌افزار قدرتمندی به نام WHMCS استفاده می‌کنند که به‌زبان‌ساده، یک دستیار هوشمند برای شرکت‌های هاستینگ است. این نرم‌افزار، همۀ کارهای روزمره و تکراری یک شرکت هاستینگ را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد تا مدیران بتوانند روی کارهای مهم‌تر تمرکز کنند. در این مقاله ابتدا می‌گوییم که WHMCS چیست، هزینه‌ آن چقدر است، چه جایگزین‌هایی برای آن وجود دارد و چرا باید از آن استفاده کنید.

WHMCS چیست؟

مفهوم WHMCS چیست؟ WHMCS مخفف Web Hosting Management Complete Solution است و یک پلتفرم و نرم‌افزار جامع اتوماسیون است که به شرکت‌های هاستینگ کمک می‌کند تا خدمات خود را به‌صورت خودکار مدیریت کنند. این ابزار برای انجام امور مختلفی مانند مدیریت مشتریان (Customer Management)،صورتحساب، پشتیبانی، مدیریت دامنه و حساب‌های کاربری طراحی شده است.

این نرم‌افزار به‌طور یکپارچه با کنترل‌پنل‌هایی مانند cPanel و Plesk و همچنین درگاه‌های پرداخت متعدد و ثبت‌کنندگان دامنه سازگار است. هدف اصلی آن، ساده‌سازی فرایندهای پیچیده در صنعت هاستینگ است تا کسب‌وکارها بتوانند تمرکز خود را روی رشد و توسعه بگذارند.

در تصویر زیر ناحیه کاربری و مدیریتی WHMCS را مشاهده می‌کنید.

پنل مدیریتی WHMCS؛ WHMCS چیست

WHMCS برای چه استفاده می‌شود؟

این ابزار، امکان مدیریت آسان مشتریان، خدمات و تراکنش‌ها را فراهم می‌کند و به‌طور خاص برای شرکت‌های هاستینگ کاربرد دارد. این نرم‌افزار با یکپارچه‌سازی مدیریت مالی، پشتیبانی و فروش به کاربران امکان می‌دهد تا همۀ این موارد را از یک پنل متمرکز کنترل کنند. در واقع WHMCS برای ارائه خدمات هاستینگ با سبد خرید به کار می‌رود و به کاربران برای خرید هاست کمک می‌کند. WHMCS با سرورهای هاستینگ و برنامه‌های کاربردی ادغام می‌شود، وقتی کاربر یک پلن هاستینگ خریداری می‌کند، WHMCS یک حساب کاربری به او اختصاص داده و یک روی سرور هاستینگ ارائه می‌شود. این نرم‌افزار به کاربران امکان می‌دهد تا فرایندهای روزانه خود را بهینه و به‌جای مدیریت به روش سنتی، روی رشد کسب‌وکار خود تمرکز کنند.

  • صدور فاکتور و مدیریت پرداخت‌ها
  • پشتیبانی مشتریان
  • مدیریت دامنه‌ها و سرویس‌های هاستینگ
  • اتوماسیون فروش
  • سازگاری با درگاه‌های پرداخت و ثبت‌کنندگان دامنه
  • ثبت دامنه

هزینه WHMCS چقدر است؟

هزینه این نرم‌افزار براساس تعداد کاربران و سطح امکانات ارائه‌شده، متفاوت است. این نرم‌افزار با ارائه گزینه‌های متنوع به کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ امکان انتخاب پلن‌های مختلف را می‌دهد. لایسنس‌های آن معمولاً به‌صورت ماهانه فروخته می‌شوند و هزینه هر پلن با توجه به تعداد کاربران و خدماتی که ارائه می‌شود، متغیر است.

جدول زیر خلاصه‌ای از مدل‌های هزینه و مجوزهای نرم‌افزار است.؛معمولا هزینه‌ها از 1 میلیون تومان تا 2 میلیون در ماه متغیر هستند.

تعداد مشتری هزینه ماهانه (دلار) پلن
تا ۲۵۰ نفر ۱۸.۹۵ دلار Plus
تا ۵۰۰ نفر ۲۹.۹۵ دلار Professional
نامحدود ۴۴.۹۵ دلار  Business

این پلن‌ها شامل امکانات پایه مانند مدیریت خودکار دامنه، صدور فاکتور و سیستم تیکتینگ هستند و امکان ارتقاء به نسخه‌های بالاتر در صورت نیاز به امکانات بیشتر وجود دارد. نرم‌افزار همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا به‌صورت سالانه خرید کنند که ممکن است شامل تخفیف‌هایی شود.

چطور باید از WHMCS استفاده کرد؟

برای شروع استفاده از این نرم‌افزار، کاربران جدید باید چندین مرحله کلیدی را دنبال کنند. این مراحل شامل نصب نرم‌افزار، پیکربندی تنظیمات و راه‌اندازی سرویس‌های هاستینگ است. همچنین وجود یک رابط کاربری ساده به کاربران اجازه می‌دهد تا به‌راحتی از آن استفاده کنند. اما مراحل شروع کار با WHMCS چیست؟

دانلود نرم افزار WHMCS از سایت اصلی و نصب آن

ابتدا باید نرم‌افزار را از وب‌سایت رسمی آن دانلود و روی سرور خود نصب کنید که یک فایل نصب‌کننده دارد و به شما کمک می‌کند فرایند نصب را به‌صورت گام‌به‌گام انجام دهید. برای نصب، سرور شما باید شرایط مورد نیاز مانند نسخه مناسب PHP حداقل 5.6.0 تا 7.1 یا 7.2 و پایگاه داده MySQL داشته باشد. سایر امکانات موردنیاز برای نصب و پیکربندی WHMCS حداقل 64 مگابایت حافظه و حداکثر 128 مگابایت است. سایر برنامه‌های افزودنی موردنیاز شامل Curl with SSL GD2 ، Image Library ،JSON Support، XML، IMAP، Iconv و غیره هستند.

تکمیل اطلاعات و اتصال درگاه‌های پرداخت

پس‌از نصب به قسمت مدیریت وارد شوید و تنظیمات پایه مانند نام شرکت، آدرس ایمیل‌ها و اطلاعات تماس را وارد کنید. در این مرحله، می‌توانید درگاه‌های پرداخت مختلف مانند را نیز متصل کنید تا پرداخت‌های مشتریان به‌صورت خودکار پردازش شوند. درگاه‌های پرداخت را پیکربندی کنید تا پرداخت‌ها به‌صورت آنلاین پردازش شوند.

تعریف پلن‌ها و خدمات

در این مرحله، باید پلن‌های هاستینگ و خدمات مرتبط را تعریف کنید. نرم‌افزار به شما این امکان را می‌دهد تا محصولات مختلفی مانند هاستینگ، دامنه‌ها و خدمات اضافی را ایجاد و مدیریت کنید. شما می‌توانید قیمت‌گذاری و دوره‌های پرداخت را نیز تنظیم کنید.

فعالسازی بخش پشتیبانی از طریق تیکت

بخش پشتیبانی تیکت‌ها را برای پاسخگویی به سؤالات مشتریان فعال کنید. شما می‌توانید دپارتمان‌های مختلف پشتیبانی مانند بخش فروش، فنی و حسابداری را تنظیم کنید تا تیکت‌ها به دپارتمان مناسب هدایت شوند.

مدیریت دامنه‌های مشتریان

دامنه‌های مشتریان را مدیریت و تنظیمات ثبت دامنه را پیکربندی کنید. شما می‌توانید تنظیمات ثبت، تمدید و انتقال دامنه‌ها را پیکربندی و با شرکت‌های ثبت دامنه مانند eNom یا ResellerClub ادغام کنید.

ویژگی‌های WHMCS چیست؟

WHMCS یک نرم‌افزار جامع و کامل برای مدیریت هاستینگ و خدمات وابسته است که برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها به‌شرح زیر است:

  • مدیریت کامل مشتریان: پیگیری تمامی اطلاعات مشتریان، خدمات خریداری‌شده و تاریخچه پرداخت‌ها
  • صورتحساب خودکار: صدور و ارسال فاکتورهای خودکار و پردازش پرداخت‌ها به‌صورت ایمن
  • پشتیبانی مشتریان: سیستم تیکتینگ داخلی برای مدیریت درخواست‌ها و سؤالات مشتریان
  • مدیریت دامنه‌ها: امکان ثبت، تمدید و انتقال دامنه‌ها با ادغام با ثبت‌کنندگان دامنه
  • پشتیبانی از درگاه‌های پرداخت: سازگاری با درگاه‌های پرداخت بین‌المللی و محلی برای تسهیل پرداخت‌ها
  • اتوماسیون فروش: فروش محصولات و خدمات به‌صورت خودکار بدون نیاز به دخالت مستقیم
  • امنیت و گزارش‌گیری: گزارش‌های جامع و سیستم احراز هویت دو مرحله‌ای برای امنیت بیشتر

این ویژگی‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا با مدیریت بهتر زمان و منابع خود، به‌جای انجام امور ساده، روی رشد و توسعه کسب‌وکار تمرکز کنند. در تصویر زیر بخشی از ویزگی‌ها و امکانات سیستم WHMCS را می‌بینیم.

WHMCS چیست و چه ویژگی هایی دارد

 

چرا باید از WHMCS استفاده کرد؟

یکی از مهم‌ترین دلایلی که سرویس‌های هاستینگ از WHMCS استفاده می‌کنند، صدور صورت‌حساب‌های خودکار است؛ WHMCS مبالغ پرداخت شده مشتری را به صورت خودکار جمع‌آوری می‌کند. به علاوه WHMCS با بیش از 200 کنترل پنل از جمله سی پنل، دایرکت ادمین، پلسک، ResellerClub و غیره سازگار است. اما دلیل استفاده از WHMCS چیست؟ این نرم‌افزار با اتوماسیون‌سازی فرایندهای خدمات هاستینگ، مدیریت سفارشات و پرداخت‌ها، یکپارچگی با سیستم‌های پرداخت، مدیریت دامنه‌ها باعث صرفه‌جویی در زمان و منابع می‌شود و کسب‌وکارها را قادر می‌سازد که به‌جای مدیریت دستی بر رشد و توسعه تمرکز کنند.

ماژول های WHMCS کدامند؟

ماژول یک افزونه است که به WHMCS متصل شده و به کاربر اجازه می‌دهند تا قابلیت‌های آن را با خدمات دیگری ادغام یا ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه کنند. ماژول‌ها به‌طورکلی به‌عنوان افزونه‌هایی عمل می‌کنند که خدماتی مانند درگاه‌های پرداخت، مدیریت دامنه، پشتیبانی مشتریان و سرویس‌های میزبانی را یکپارچه می‌سازند. هر ماژول به‌طور خاص برای انجام یک وظیفه مشخص و معین طراحی شده است و نقش مهمی در سفارشی‌سازی و افزایش کارایی نرم‌افزار ایفا می‌کند. ماژول‌های WHMCS عبارتند از:

  • ماژول‌های درگاه پرداخت: برای پردازش پرداخت‌ها از درگاه‌های پرداخت مختلف مانند PayPal، Stripe و net استفاده می‌شود.
  • ماژول‌های مدیریت دامنه: به کاربران امکان مدیریت خودکار ثبت و تمدید دامنه‌ها را می‌دهد و با ثبت‌کنندگان دامنه مانند eNom و ResellerClub ادغام می‌شود؛
  • ماژول‌های هاستینگ: ادغام با سرویس‌دهندگان میزبانی مانند cPanel و Plesk برای مدیریت خودکار حساب‌های هاستینگ؛
  • ماژول‌های امنیتی: قابلیت‌هایی مانند احراز هویت دو مرحله‌ای و SSL را برای افزایش امنیت ارائه می‌دهند؛
  • ماژول‌های پشتیبانی: سیستم تیکتینگ و چت آنلاین برای بهبود تجربه پشتیبانی مشتریان.

ماژول‌ها کمک می‌کنند تا نرم‌افزار به‌طور انعطاف‌پذیرتر با نیازهای خاص هر کسب‌وکار سازگار شود و با سیستم‌های خارجی هماهنگ عمل کند.

قالب‌های WHMCS

قالب WHMCS برای راه‌اندازی و مدیریت سایت در حوزه هاستینگ و برای ارائه دهندگان هاست (Host Providers) طراحی شده‌اند؛ این قالب‌ها به شرکت‌های اجازه می‌دهند تا ظاهر و تجربه کاربری پلتفرم خود را مطابق با نیازهای خود تغییر دهند. این قالب‌ها شامل طرح‌های ازپیش‌ساخته‌شده و قابل‌ویرایش و شخصی‌سازی آسان هستند. آن‌ها به کاربران این امکان را می‌دهند که وب‌سایت‌ها و پرتال‌های مشتریان خود را با یک ظاهر حرفه‌ای و سازگار با برند تجاری خود ارائه دهند.

ویژگی‌های کلیدی قالب‌های WHMCS چیست؟

  • قابلیت سفارشی‌سازی بالا: کاربران می‌توانند طرح‌ها، رنگ‌ها، فونت‌ها و بخش‌های مختلف وب‌سایت را به دلخواه خود تغییر دهند.
  • پشتیبانی از طراحی واکنش‌گرا: قالب‌ها برای نمایش بهتر در دستگاه‌های مختلف از جمله موبایل و تبلت طراحی شده‌اند.
  • ادغام آسان با خدمات دیگر: قالب‌ها به‌راحتی با ماژول‌های مختلف نرم‌افزار و دیگر خدمات مانند درگاه‌های پرداخت و مدیریت دامنه هماهنگ می‌شوند.
  • به‌روزرسانی‌های مداوم: قالب‌ها به‌طور منظم به‌روزرسانی می‌شوند تا با آخرین نسخه‌های نرم‌افزار و تکنولوژی‌های وب سازگار باشند.
  • SEO فرندلی بودن: طراحی قالب‌ها بهینه شده تا عملکرد وب‌سایت در موتورهای جست‌وجو بهبود یابد.

استفاده از قالب‌های نرم‌افزار به شما کمک می‌کند تا تجربه کاربری بهتری برای مشتریان ایجاد کنید و کسب‌وکار هاستینگ خود را با یک رابط حرفه‌ای و کاربرپسند به نمایش بگذارید.

جایگزین‌های WHMCS کدامند؟

WHMCS یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت هاستینگ است؛ اما گزینه‌های جایگزین دیگری نیز برای کسب‌وکارهای هاستینگ وجود دارند که امکانات مشابهی ارائه می‌دهند. این نرم‌افزارها هر یک مزایا و معایب خود را دارند و ممکن است برای نیازهای خاص کسب‌وکارهای مختلف مناسب‌تر باشند.

نام جایگزین معایب مزایا ویزگی‌ها
Blesta جامعه کاربری کوچکتر قیمت پایین‌تر، ساده و ماژولار مدیریت مشتریان، صدور فاکتور، پشتیبانی ماژولار
ClientExec محدودیت در قابلیت‌های پیشرفته رابط کاربری ساده و کاربرپسند مدیریت حساب‌ها و پرداخت‌ها، پشتیبانی از درگاه‌های مختلف
HostBill هزینه بالا امکانات پیشرفته، پشتیبانی از دستگاه‌های مختلف پشتیبانی از اتوماسیون هاستینگ و مدیریت مشتریان
BILLmanager پیچیدگی در راه‌اندازی امکانات کامل و پشتیبانی از چند زبان مدیریت مالی و خودکارسازی سرویس‌های هاستینگ

این نرم‌افزارها براساس نیازهای خاص و بودجه شما ممکن است جایگزین‌های مناسبی برای WHMCS باشند.

در این مقاله مفهوم WHMCS چیست را توضیح دادیم. این پلتفرم یک ابزار قدرتمند برای خودکارسازی و مدیریت کسب‌وکارهای هاستینگ است و با استفاده از آن، شرکت‌های هاستینگ می‌توانند فرایندهای روزمره خود را بهینه و روی رشد و توسعه کسب‌وکار تمرکز کنند. در نهایت، اگر شما به‌دنبال یک راه‌حل جامع و قدرتمند برای مدیریت کسب‌وکار هاستینگ خود هستید، یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود.

سؤالات متداول

  1. WHMCS برای چه استفاده می‌شود؟

WHMCS یک پلت فرم اتوماسیون است که تمام عملیات میزبانی وب آنلاین و ثبت دامنه را ساده و خودکار می کند. با WHMCS می‌توانید در زمان و هزینه خود صرفه جویی کرده و با استفاده از پلتفرم اتوماسیون و صورتحساب WHMCS، کسب و کار خود را بهینه و خودکار کنید. WHMCS ساده‌ترین راه برای راه اندازی کسب و کار میزبانی وب است. این سیستم این امکان تولید و سفارشی سازی فاکتورها را فراهم می‌کند، از درگاه‌های پرداخت متعدد پشتیبانی و پرداخت های مکرر را تنظیم می‌کند. این سیستم همچنین یادآورهای پرداخت خودکار را ارسال می‌کند و فاکتورهای عقب افتاده را پیگیری می‌کند.

2. تفاوت بین WHMCS و WHM چیست؟

WHM نرم‌افزار مدیریت سرور است که به مدیران اجازه می‌دهد تنظیمات و حساب‌های هاستینگ را در یک سرور کنترل کنند و مجموعه‌ای از ویژگی‌ها را برای مدیریت سرور سی پنل، خدمات و حساب‌های آن ارائه می‌دهد. در حالی که WHMCS برای میزبانی از نمایندگی‌های فروش و شرکت‌های میزبانی وب که نیاز به مدیریت مشتریان و صورت‌حساب خود دارند، طراحی شده است.

3. قالب WHMCS چیست؟
قالب‌های WHMCS طرح‌های ازپیش‌ساخته‌شده برای سفارشی‌سازی ظاهر و تجربه کاربری سیستم هستند و به طور کلی یک پنل مدیریتی برای ارائه خدمات میزبانی وب برای شرکت‌های هاستینگ هستند. این فضای مدیریتی امکان ورود مشتری را برای ثبت مشخصات و ارتباط با مدیر پنل را ایجاد می‌کند؛ از طرفی درخواست‌های ثبت شده توسط مشتری، برای مدیر پنل قابل نمایش است.

نظر شما چیست؟
مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور

مهسا هستم، عاشق زندگی، نوشتن، نقاشی و صد البته مهارت‌ها و تجربه های جدید :)

شبکه های اجتماعی
به جواب سوالت رسیدی؟

ثبت دیدگاه ها

100days
×