اگر بعد از طراحی سایت، قصد شما کسب درآمد و دیده شدن است، باید در نتایج جستجو قرار بگیرید تا کاربران شما را دیده و وارد سایتتان شوند. اما چگونه؟ اولین قدم برای قرار گرفتن در نتایج جستجو، ثبت سایت در گوگل است که نحوه انجام آن را با هم میبینیم.
اولین گام بعد از طراحی سایت بهینه سازی سایت برای گوگل است. با این کار رتبه بالاتری در گوگل و سایر موتورهای جستجو کسب کرده و به این ترتیب میتوانید ترافیک سایت خود را بالا ببرید. برای بهبود سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو اولین قدم ثبت سایت در گوگل است. در واقع تا زمانی که سایت خود را در گوگل ثبت نکنید، نمیتوانید آن را نتایج اول جستجو نمایش دهید. در این مقاله به بررسی ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول و روشهای انجام آن میپردازیم.
رسیدن به صفحه اول گوگل، به معنی جذب مخاطب هدف بیشتر و در نهایت افزایش فروش محصولات و خدمات است. برای رسیدن به صفحه اول گوگل، باید پیش از هر کاری سایت را در گوگل ثبت کنید.
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اصلاً چرا نیاز به ثبت سایت در گوگل دارید؟ روزانه هزاران سایت جدید در سراسر دنیا به سایتهای قبلی اضافه میشود. گوگل در طی روز میلیاردها صفحه سایت را مورد بررسی قرار میدهد. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که گوگل خودش متوجه شود شما یک سایت ایجاد کردهاید. با ثبت سایت در گوگل، خودتان به گوگل میگویید که این سایت راهاندازی شده است و باید بررسی شود. البته این اقدام برای رتبه گرفتن شما کافی نیست فقط با این کار سایت خود را به گوگل معرفی میکنید. برای اینکه در صفحه اول جستجو ظاهر شوید باید سایر اقدامات سئو را انجام دهید.
برای ثبت سایت در گوگل باید از ابزاری که گوگل در اختیار وبمستران قرار داده است، استفاده کنید. با گوگل سرچ کنسول میتوانید کسبوکارتان را در گوگل ثبت کنید.
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یکی از ابزارهای رایگانی است که گوگل در اختیار کاربران قرار داده است. با کمک این ابزار شما میتوانید صفحات، مطالب و محصولات سایت خود را در گوگل ثبت کنید. این ابزار نه تنها به ثبت سایت در گوگل کمک میکند، بلکه امکانات مختلف دیگری هم در اختیار شما قرار میدهد. اگر سایت شما با مشکل خاصی نظیر جریمه سایت توسط گوگل روبرو شود، از طریق این ابزار به شما اطلاعرسانی میشود.
از مهمترین کاربردهای این ابزار میتوان به نمایش رتبهبندی صفحات سایت، خطاهای سایت، مسائل امنیتی، ایندکس شدن صفحات و… اشاره کرد. در واقع گوگل سرچ کنسول یک ابزار ضروری برای هر سایت است که باید به صورت روزانه آن را بررسی کنید. تا زمانی که ندانید سایت شما در چه وضعیتی قرار دارد، نمیتوانید استراتژی مناسبی برای بهبود آن طراحی کنید. پس از همان روز اولی که سایت خود را طراحی و تکمیل کردید، لازم است در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.
برای افزودن سایت به Google search Console و ثبت سایت در گوگل، گامهای زیر را طی کنید.
در اقدامات پس از نصب وردپرس گفتیم که قبل از راهاندازی کامل سایت، تیک “از موتورهای جستجو درخواست کن محتوای سایت را بازبینی نکنند” را بزنید. حواستان باشد قبل از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول این تیک را بردارید. با این کار به خزندههای (Crawlers) گوگل اجازه میدهید تا وارد سایت شما شده آن را کرول (Crawl)، سپس ایندکس و در نتایج جستجو نمایش دهند. از پیشخوان وردپرس > تنظیمات > خواندن این تیک را بردارید.
برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول کافی است به آدرس Search Console tools بروید که صفحه زیر به شما نشان داده میشود.
سپس، از بخش Start Now وارد گوگل سرچ کنسول شوید. اگر اکانت گوگل دارید، از همان استفاده کنید. اگر اکانت گوگل ندارید یا میخواهید از اکانت اختصاصی مربوط به سایتتان استفاده کنید، باید یک حساب کاربری جدید در گوگل ایجاد کنید. پس از وارد شدن به این بخش، از طریق بخش Add Property میتوانید سایت جدید خود را ثبت کنید.
شما از طریق 2 روش Domain property و URL Prefix میتوانید سایت خود را در گوگل ثبت کنید. در هر روش باید آدرس دامنه خود را بدون http و WWW وارد کرده و دکمه Continue را بزنید.
اولین روش برای بهینه سازی سایت در گوگل استفاده از Domain Property است. با استفاده از این روش تمام آدرسها، ساب دامینها، فولدرهای دامنه و هر آدرسی که مربوط به آن دامنه شود قابل ثبت و مدیریت خواهد بود. برای انجام این روش یک کد با عنوان TXT Record در اختیار شما قرار میگیرد. لازم است یک DNS Record را در تنظیمات DNS دامنه خود ایجاد و کد را در آنجا ذخیره کنید تا سایت شما در گوگل سرچ کنسول ثبت شود:
برای ثبت سایت در گوگل با این روش، شما باید یک DNS رکورد در هاست خود ایجاد کنید. از بخش Domains وارد Zone Editor شوید.
سپس از بخش add Record یک رکورد DNS جدید ایجاد کرده و Type یا نوع آن را TXT قرار دهید. مقدار کد را در این بخش وارد کرده و Save Record را بزنید. سپس به سرچ کنسول برگردید و دکمه verify را بزنید.
البته توجه داشته باشید که تغییر رکورد DNS تا 24 ساعت طول میکشد. بنابراین شما نمیتوانید به محض تغییر دادن رکورد DNS دامنه فوراً گزینه Verify دامنه را بزنید. بلکه باید حداکثر 24 ساعت صبر کنید و سپس این گزینه را بزنید.
نکته مهم: تا زمانی که رکورد موردنظر در تنظیمات DNS باقی بماند، میتوانید به اطلاعات سایت خود در گوگل سرچ کنسول دسترسی داشته باشید. اگر حذف شود، دسترسی شما هم به اطلاعات محدود میشود. بنابراین اگر از این روش استفاده میکنید، رکورد DNS باید همیشه روی تنظیمات دامنه شما باقی بماند و آن را حذف نکنید.
زمانی که شما بتوانید DNSهای یک دامنه را تغییر دهید، به این معنی است که دسترسی کامل به آن سایت و دامنه دارید. در واقع نشان میدهد که شما مدیر آن سایت و دامنه هستید. در نتیجه، گوگل هویت شما را به عنوان مدیر آن سایت تایید میکند و میتوانید سایت خود را در گوگل ثبت کنید.
یکی دیگر از روشهایی که برای ثبت سایت در گوگل وجود دارد، استفاده از URL Prefix است. گاهی اوقات شما به تنظیمات DNS دامنه دسترسی ندارید و امکان استفاده از روش قبل وجود ندارد. برای مثال اگر شما از یک سیستم وبلاگدهی استفاده کنید، امکان دسترسی به رکورد DNS دامنه را ندارید. در این صورت باید از روش دیگر برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول استفاده کنید.
با کمک روش URL Prefix شما به راحتی میتوانید تایید هویت سایت در گوگل را انجام دهید. برای ثبت سایت با این روش، باید گزینه URL Prefix را انتخاب کنید. پس از آن چندین راهکار برای تایید هویت سایت در اختیار شما قرار میگیرد. با کمک یکی از این روشها هویت خود را تایید کنید و سپس به اطلاعات سایت خود در گوگل سرچ کنسول دسترسی داشته باشید.
گوگل شما را محدود نکرده و برای ثبت سایت و تایید مالکیت با این روش چند متد زیر را در اختیارتان قرار میدهد.
اولین روش برای تایید هویت سایت، آپلود فایل HTML است. در واقع این روش، پیشنهاد اصلی گوگل است. برای این کار کافی است فایل HTML که در اختیار شما قرار میگیرد و بر اساس اکانت گوگل شما شخصیسازی شده است را دانلود کنید. پس از دانلود، این فایل را در File manager هاست خود آپلود کنید.
پس از آپلود اطمینان حاصل کنید که از طریق همان آدرس در دسترس باشد؛ برای مثال اگر نام فایل file.html است، باید از طریق آدرس Domain.com/file.html در دسترس باشد. در نهایت کافی است با فشردن دکمه Verify سایت خود را در گوگل ثبت کنید. به همین راحتی شما ثبت سایت در گوگل را انجام دادهاید میتوانید به اطلاعات آن سایت در گوگل سرچ کنسول دسترسی داشته باشید.
مهمترین مزیت استفاده از این روش، این است که برای تایید هویت سایت در گوگل نیازی به ایجاد تغییرات در کدهای سایت نیست. بنابراین اگر شما تغییری در قالب یا افزونههای سایت خود ایجاد کنید، مشکلی پیش نخواهد آمد.
تنها در صورتی دسترسی شما به گوگل سرچ کنسول قطع میشود که این فایل از روی هاست حذف شود. بنابراین پیشنهاد میکنیم در صورت استفاده از روش URL Prefix برای ثبت سایت در گوگل از این متد استفاده کنید.
روش دیگری که برای ثبت و بهینه سازی سایت در گوگل از طریق URL Prefix وجود دارد، استفاده از تگ HTML است. ممکن است شما به هر دلیلی به هاست خود دسترسی نداشته باشید و نتوانید فایل HTML را در هاست خود آپلود کنید. در این صورت به جای آپلود فایل میتوانید تنها از یک قطعه کد متا که گوگل به شما اختصاص میدهد، استفاده کنید.
برای این کار کافی است در بخش Other verification methods روی گزینه HTML tag کلیک کنید. یک قطعه کد متا به شما نمایش داده میشود که باید آن را در تگ head سورس سایت خود قرار دهید. پس از قرار دادن این کد، روی Verify کلیک کنید تا هویت سایت شما برای گوگل تایید شود.
نکته: اگر از وردپرس استفاده میکنید، نیازی به وارد کردن دستی این کد در قالب نیست. کافی است از افزونه Yoast استفاده کنید و در بخش تنظیمات عمومی این کد را وارد کنید. به همین راحتی و بدون نیاز به تغییر کدهای سایت هویت سایتتان تایید میشود.
یکی دیگر از راهکارهای ثبت سایت در گوگل استفاده از گوگل آنالتیکس است. ممکن است شما گوگل آنالتیکس را به سایت خود متصل کرده باشید. در این صورت دیگر نیازی به وارد کردن کدها در سایت یا آپلود فایل در هاست ندارید. کافی است گزینه Google Analytics را انتخاب کنید.
روش دیگر برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول استفاده از گوگل تگ منیجر (Google tag manager) است. اگر برای سایت خود از گوگل تگ منیجر استفاده میکنید، مانند روش سوم میتوانید بدون آپلود فایل در هاست یا قرار دادن کد در سایت، هویت خود را تایید کنید. کافی است گزینه Google tag manager را انتخاب کنید تا تایید هویت شما انجام شود.
در چنین شرایطی اگر حساب کاربری گوگل سرچ کنسول با گوگل تگ منیجر یا گوگل آنالیتیکس یکی باشد، هویت شما برای گوگل تایید میشود. البته باید توجه داشته باشید که اگر کدهای این دو ابزار را از روی سایت خود حذف کنید، دسترسی شما به گوگل سرچ کنسول هم قطع میشود.
با استفاده از این روشها به راحتی میتوانید اقدام به ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول کنید. از الان میتوانید سایت خود را در گوگل سرچ کنسول بررسی کنید و ببینید که در چه وضعیتی قرار دارد. بررسی روزانه سرچ کنسول به شما کمک میکند تا همیشه از وضعیت سایت خود آگاه باشید.
بله شما میتوانید تعداد 100 کاربر را به پنل سرچ کنسول یک سایت اضافه کنید. برای این کار کافی است وارد بخش Setting در گوگل سرچ کنسول شوید. سپس از اطریق گزینه ADD User در صفحه کاربران موردنظر خود را اد کنید:
دسترسی کاربران در گوگل سرچ کنسول به سه نوع تقسیم میشود:
یکی از مهمترین سوالاتی که برای کاربران پیش میآید، این است که پس از ثبت سایت در گوگل چه کار کنیم؟ پس از آن باید کارهای اولیه سایت نظیر ثبت نقشه سایت (sitemap)، مدیریت فایل Robots.txt، ثبت آدرس صفحات مهم سایت و… را انجام دهید.
با استفاده از قابلیت URL Inspection به راحتی میتوانید آدرس صفحات مهم سایت خود را در گوگل ثبت کنید. البته رباتهای گوگل به صورت خودکار سایت شما را بررسی میکنند اما استفاده از URL Inspection پس از ثبت سایت در گوگل به ایندکس شدن صفحات سرعت میبخشد.
همچنین در ایجاد نقشه سایت دقت کنید و یک فایل XML بهینه در اختیار گوگل قرار دهید. با این کار، گوگل هنگام مراجعه به سایت آن را بررسی میکند و دقیقاً میداند که کدام صفحات سایت شما جدید هستند. سپس صفحات جدید و آپدیتشده را بررسی و آنها را در گوگل ثبت میکند. بنابراین بسیار مهم است که یک نقشه سایت بهینه و کامل در اختیار گوگل قرار دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
استفاده از هاست وردپرس برای سایتهای WordPress ای بهترین گزینه است. با خرید هاست از راستچین کلود هاستی خواهید داشت که به طور کامل برای قالبها و افزونههای وردپرسی بهینه شده است.
یکی از گام های طراحی سایت فروشگاهی، بهبود سئوی سایت بوده که اولین اقدام آن ثبت سایت در گوگل است.
در این مقاله به صورت کامل ثبت سایت در موتور جستجوی گوگل را بررسی کردیم. اکنون شما میتوانید با طی کردن مراحل این مقاله، سایت خود را در گوگل ثبت کنید و سپس روی سئو سایت خود تمرکز کنید. اگر در طی مسیر ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با مشکلی روبرو شدید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را راهنمایی کنیم.
سوالات متداول
برای ثبت سایت در گوگل باید ابتدا سایت خود در گوگل سرچ کنسول وارد کنید و سپس هویت خود را تایید کنید. تمام مراحل آن را در این مقاله بررسی کردیم و میتوانید استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول نام قدیمی آن است که در سال 2018 با اضافه شدن بخش مدیریت API گوگل و همچنین تغییرات اساسی در ظاهر و امکانات آن به گوگل سرچ کنسول تغییر پیدا کرد.
اگر فایلهای تایید هویت سایت شما به هر دلیلی پاک شد، دسترسی شما به پنل گوگل سرچ کنسول قطع میشود. البته شما میتوانید دوباره هویت خود را تایید کنید.
در صورت حذف فایلهای تایید هویت، باید مجدداً آن را تایید کنید. البته توجه داشته باشید که اگر بیش از 3 هفته از تایید هویت شما بگذرد، تمام اطلاعات قبلی حذف شده و دیگر به آن دسترسی نخواهید داشت.
در مرورگر، قبل از آدرس صفحه :site را قرار دهید؛ اگر صفحه در نتایج جستجو نشان داده شد به این معناست که صفحه شما کرول و ایندکس شده است.