فعالسازی Cloudflare یا تنظیم CDN کلودفلر یکی از اقداماتی است که برای افزایش امنیت و سرعت سایت انجام میشود. راهاندازی این سرویس به صورت رایگان هم مزایای زیادی برای سایتتان دارد؛ در این مقاله علاوه بر اشاره به این مزایا نحوه فعالسازی آن را هم آموزش میدهیم.
اگر صاحب یک کسبوکار اینترنتی هستید، احتمالاً با اهمیت سرعت و امنیت سایت آشنایی دارید. ممکن است کارهای زیادی برای افزایش سرعت خود انجام داده باشید اما در نهایت به نتیجه دلخواه نرسیده باشید. پارامتر دیگری که برای سایت شما اهمیت دارد امنیت است. یکی از راههای افزایش سرعت و امنیت سایت به صورت همزمان، فعالسازی کلودفلر است. با Cloudflare، عملکرد سایت شما بهبود پیدا کرده و به راحتی میتوانید سایت خود را با سرعت و امنیت بالاتری در اختیار کاربران قرار دهید. در این مقاله ابتدا میگوییم که کلودفلر چیست و سپس نحوه فعالسازی آن را شرح میدهیم.
پیش از آن که مفهوم کلودفلر را توضیح دهیم، بیایید ابتدا درباره شبکه توزیع محتوا (CDN) صحبت کنیم. شبکه توزیع محتوا ابزاری است که ارتباط سریعتر بین سایت و مخاطبان برقرار میکند. با استفاده از این ابزار، اطلاعات سایت شما روی دیتاسنترهای مختلفی در سراسر دنیا نگهداری میشود. اگر کاربر وارد سایت شما شود، مرورگر، یک درخواست به سمت سرور ارسال میکند و نزدیکترین سرور به کاربر، اطلاعات موردنظر را برای نمایش روی مرورگر برای کاربر میفرستد. هر چقدر مدت زمان ارسال درخواست به سرور و پاسخ سرور به مرورگر بالاتر باشد، سرعت نمایش سایت هم سریعتر است. در واقع CDN (سی دی ان) مشکل سرعت پایین در لود شدن مطالب سایت را با ذخیره اطلاعات سایت در سرورهای مختلف برطرف میکند.
کلودفلر یکی از CDNهای محبوب در سراسر دنیا است که در حال حاضر میلیونها سایت از آن استفاده میکنند و یکی از راه های افزایش امنیت هاست است. دارندگان سایت میتوانند با اتصال سایت به کلودفلر، اطلاعات موردنیاز کاربران را سریعتر در اختیار او قرار دهند. به این ترتیب، سایت در مدت زمان کوتاهتری به کاربر نمایش داده میشود زیرا کاربران به سایت شما از طریق نزدیکترین سرور دسترسی پیدا خواهند کرد. کلودفلر به خصوص برای زمانی مناسب است که سرور هاست شما خارج از ایران باشد.
در تصویر زیر قبل و بعد از فعالسازی کلودفلر را میبینید.
در حال حاضر صدها سرویس شبکه توزیع محتوا در سراسر دنیا وجود دارد. برخی از آنها توسط غولهای بزرگ فناوری نظیر آمازون، فیسبوک و… راهاندازی شدهاند. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا با وجود سرویسهای CDN متنوع، کلودفلر توانسته سهم خوبی از بازار بگیرد. کلودفلر در مقایسه با رقیبان نقاط قوت زیر را دارد:
شما حتی روی پلن رایگان هم میتوانید امکانات خوبی دریافت کنید. در کنار آن، استفاده از کلودفلر امنیت سایت شما را در برابر حملات DDos افزایش میدهد. همین دو مسئله باعث شده تا محبوبیت کلودفلر نسبت به رقیبان بیشتر باشد. در حال حاضر کلودفلر بیش از یک سوم سهم بازار را تصاحب کرده است.
نکته: بسیاری از CDN ها مانند کلودفلر توسط شرکتهای خارجی ارائه میشوند اما در سالهای اخیر CDNهای ایرانی مانند میزبان کلود، ابر آروان، تبر دراک، ایران سرور و آسیا تک نیز توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ ارائه شدهاند.
نکته: البته شما میتوانید با فعالسازی SSL رایگان از طریق سی پنل، اولین قدم برای افزایش امنیت سایتتان را بردارید.
اگر قصد فعالسازی کلودفلر و اتصال سایت خود به آن را دارید، در 6 مرحله زیر این کار به راحتی انجام میشود.
در اولین قدم از فعالسازی کلودفلر باید وارد سایت www.cloudflare.com شوید و در این سایت ثبتنام کنید. همانطور که در تصویر مشخص است میتوانید با استفاده از ایمیل، یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس یک ایمیل برای شما ارسال میشود که با استفاده از آن میتوانید حساب کاربری خود را تایید و فعال کنید. پس از آن، به راحتی امکان دسترسی به پنل کلودفلر وجود دارد و میتوانید از امکانات مختلف آن استفاده کنید.
پس از ورود به پنل کلودفلر، در صورتی که وبسایت فعالی روی آن نداشته باشید یک صفحه جدید برای شما باز میشود. در این صفحه میتوانید آدرس دامنه خود را وارد کنید. پس از وارد کردن آدرس دامنه، کافی است روی Add site کلیک کنید تا در نهایت، سایت شما به پنل کلودفلر اضافه شود.
پس از وارد کردن آدرس دامنه سایت خود، تمام رکوردهای دیاناس ثبت شده به شما نمایش داده میشوند. اگر قصد دارید کلودفلر را روی دامنه اصلی فعال کنید، باید دامنه اصلی را انتخاب کنید. برای فعالسازی کلودفلر بخشهای دیگر، باید از میان ساب دامینهای سایت خود یکی را انتخاب کنید. سپس روی Continue کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
نکته: اگر در این صفحه دقت کنید، در بخش Status دو رنگ نارنجی و خاکستری وجود دارد. اگر رنگ آن نارنجی باشد، یعنی کاملاً فعال است. اگر رنگ آن خاکستری باشد، غیرفعال است و شبکه توزیع محتوا روی آن دامنه یا زیر دامنه فعال نیست.
در این مرحله باید پلن خود را انتخاب کنید. از میان پلن رایگان یا پلنهای تجاری متناسب با امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد، یکی را انتخاب کنید. برای راه اندازی و نصب کلودفلر در سایت فارسی بهتر است به سراغ پلن رایگان بروید. به دلیل اینکه کلودفلر رایگان امکانات خوبی در اختیار شما قرار میدهد و نیازی به پرداخت هزینه دلاری نیست. اگر به امکانات پلن تجاری نیاز دارید، با استفاده از سایتهای واسط میتوانید هزینه پلن را به صورت ریالی در آن پرداخت کنید تا آنها هزینه آن را به صورت دلاری در سایت کلودفلر پرداخت کنند.
پس از انتخاب پلن کلود فلر نوبت به تنظیم name Serverها میرسد. در این بخش باید نیمسرورهای دامنه و سایت خود را تغییر دهید. برای این کار کافی است در بخش Change your nameservers آدرس نیمسرورهای جدید کلودفلر را بردارید. سپس وارد پنل مدیریت دامنه خود شوید و از طریق بخش Name Server، دی ان اس های دامنه خود را روی DNS های جدید تنظیم کنید و قبلیهای را حذف کنید.
نکته: ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد تا تغییرات به صورت کامل انجام شود. پس از آن، وضعیت کلودفلر به حالت فعال در میآید و به راحتی میتوانید وضعیت دامنه خود را بررسی کنید.
در آخر، کافی است تنظیمات امنیت سایت خود را مشخص کنید. بخشهای مختلفی در تنظیمات آن دیده میشود که متناسب با نیاز خود باید آنها را شخصیسازی کنید. برای مثال یکی از مهمترین بخشها مربوط به سطح امنیت (Security Level) است که بهتر است روی Medium قرار بگیرد.
نکته: با استفاده از گزینه Automatic HTTPS Rewrite به راحتی میتوانید تمام لینکهای سایت خود را با https نمایش دهید.
برای تنظیم CDN و فعالسازی کلودفلر در وردپرس همان مراحلی که توضیح داده شد را طی کنید به علاوه کلود فلر برای بهینه سازی تنظیمات در سایتهای وردپرسی، افزونهای با نام افزونه کلودفلر (Cloudflare) ارائه داده است.
این افزونه تاکنون بیش از 200 هزار نصب فعال داشته و با استفاده از آن، به راحتی میتوانید تمام مراحل بالا را از طریق این افزونه انجام داده و کلودفلر را در سایت خود تنظیم کنید. تنها تفاوتی که دارد، این است که مدیریت سرویس کلودفلر از طریق سایت انجام میشود که سریعتر و راحتتر است.
هر سرویسی علاوه بر مزایایی که دارد ممکن است شما را با چالشهایی نیز روبرو کند. در این بخش به معایب استفاده از کلودفلر اشاره میکنیم.
با وجود معایب کلودفلر، در سایتهایی که ترافیک بسیار بالایی دارند استفاده از این سرویس کمک زیادی به شما میکند.
یکی از مراحل اولیه برای طراحی سایت، خرید دامنه است. اگرقصد تغییر دامنه یا خرید دامنه را دارید راست چین کلود انواع دامنه ملی و بین المللی را به شما ارائه میدهد.
کلودفلر یکی از سرویسهای قدرتمند در زمینه شبکه توزیع محتوا است. این سرویس نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد، سرعت و امنیت سایت شما خواهد داشت. فعالسازی کلودفلر میتواند یک از اقدامات پس از نصب قالب وردپرس باشد که امنیت و سرعت سایت شما را تضمین میکند.
نکته: اگر بعد از فعالسازی کلود فلر و بازدید از سایت، با خطا در سایتتان مواجه شدید پیشنهاد میکنم خطاهای 1000 کلودفلر را ببینید.
در این مقاله به آموزش کلودفلر و مراحل فعالسازی آن پرداختیم. اگر سوالی در مورد این مقاله دارید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنیم.
Cloudflare خدماتی مانند DNS، شبکه تحویل محتوا (CDN) و غیره را برای سریعتر و ایمنتر کردن وبسایتها ارائه میدهد. بیش از 26 میلیون سایت از کلودفلر استفاده میکنند و شما با وردود به سایت آن و انجام چند مرحله میتوانید سایت خود راب ه کلودفلر متصل کنید.
2. چگونه Cloudflare را فعال کنیم؟