هاست اشتراکی چیست و چه مزایایی دارد؟

هاست اشتراکی چیست و چه مزایایی دارد؟

هاست اشتراکی به دلیل اقتصادی بودن، نصب و استفاده آسان و امنیت بالا یک گزینه محبوب برای وب‌سایت‌های کوچک یا جدید به شمار می‌رود. با ما همراه باشید تا مفهوم هاست اشتراکی را توضیح داده و ویژگی‌ها و مزایای این نوع هاست را معرفی کنیم.

0 30 اردیبهشت 1403 آخرین بروزرسانی: 5 شهریور 1403

فرض کنید که قصد دارید یک خانه اجاره کنید اگر به تنهایی اقدام کنید خانه کاملا در اختیار شما است اما هزینه بالاتری باید بدهید. اگر با یکی از دوستان خود به صورت مشترک خانه را اجاره کنید هزینه نصف می‌شود اما استفاده از همه امکانات خانه به صورت مشترک است.

این خانه همان هاستینگ یا میزبانی وب‌سایت است که مجموعه‌ای از امکانات دارد و وب‌سایت شما و سایر سایت‌ها در آن قرار گرفته و به صورت مشترک از این امکانات استفاده می‌کنند. امیدوارم با این مثال مفهوم هاست اشتراکی را درک کرده باشید. در این مقاله هاست اشتراکی را به همراه ویژگی‌های آن بررسی می‌کنیم.

هاست چیست؟

هاست (Host) یا میزبانی وب، فضایی در اینترنت است که فایل‌ها و محتوای وب‌سایت شما در آن ذخیره می‌شود. به‌طورکلی هر کامپیوتری که به شبکه متصل باشد می‌تواند هاست یا سرور در نظر گرفته شود. البته به دلیل اینکه فراهم‌کردن این تجهیزات و نرم‌افزارهای لازم می‌تواند بسیار هزینه بر باشد، برخی شرکت‌ها با فراهم‌کردن این امکانات در سطح وسیع، به افراد و گروه‌های مختلف خدمات هاستینگ ارائه می‌کنند. قبلا گفتیم هاست چیست، و چه کاربردی دارد و انواع سرویس میزبانی که یکی از آنها، هاست اشتراکی است را معرفی کردیم.

سرور یا هاست اشتراکی چیست؟

حال که با مفهوم کلی هاست آشنا شدید، ببینیم که معنای دقیق هاست اشتراکی چیست؟ هاست اشتراکی (Shared Host) به معنای یک فضای مشترک است که یک سرور چند سایت را میزبانی می‌کند و همه آنها به طور مشترک از منابع هاست استفاده می‌کنند. اگر یک سرور را به 10 هاست بخش‌بندی کنیم، هر کدام از این هاست ها به یک شخص اختصاص داده می‌شود. به عبارت دیگر سرویس اشتراکی یک سرویس میزبانی وب است که در آن تعدادی وب سایت روی یک وب سرور متصل به اینترنت قرار دارند.

هاست اشتراکی چیست؟

ویژگی‌های هاست اشتراکی چیست؟

شرکت‌های هاستینگ منابعی مانند هارد، پهنای باند، رم، سی‌پی‌یو و… را تقسیم‌بندی کرده و به‌صورت محدود به عنوان هاست اشتراکی در اختیار افراد قرار می‌دهند. در هاست اشتراکی استفاده از منابع سرور به شکل مجاز به طور لحظه‌ای رصد می‌شود تا درصورتی‌که سایتی نیازمند منابع بیشتری بود بتواند راه‌حل‌های دیگری مانند خرید سرور مجازی یا خرید سرور اختصاصی را امتحان کند.
با توجه به اینکه در هاست اشتراکی منابع بین چند سایت به اشتراک گذاشته می‌شوند هزینه آن نسبت به هاست اختصاصی ارزان‌تر است. در هاست اختصاصی چیست می‌توانید با مزایا و ویژگی‌های این نوع هاست آشنا شوید.

انواع هاست اشتراکی بر اساس نوع سیستم‌عامل

بر اساس نوع سیستم‌عامل، دو نوع هاست اشتراکی وجود دارد:

  1. هاست اشتراکی لینوکس

هاست لینوکس از سیستم‌عامل لینوکس (معمولاً CentOS یا Ubuntu) به‌عنوان سیستم‌عامل سرور استفاده می‌کند.

مزایای هاست اشتراکی لینوکس

  • قیمت مناسب: هاست‌های اشتراکی لینوکس به‌طورکلی ارزان‌تر از هاست‌های اشتراکی ویندوز هستند.
  • امنیت بالا: هاست های لینوکس ذاتاً از هاست های ویندوزی امن‌تر هستند.
  • قابلیت انعطاف‌پذیری: لینوکس یک سیستم‌عامل متن‌باز است و هاست‌های اشتراکی لینوکس انعطاف‌پذیری بیشتری برای نصب و پیکربندی نرم‌افزارها به شما می‌دهند.
  • سازگاری: هاست‌های اشتراکی لینوکس با طیف وسیعی از زبان‌های برنامه‌نویسی و اسکریپت‌ها، مانند PHP ،Python و Java سازگار هستند.

معایب هاست اشتراکی لینوکس

  • رابط کاربری: لینوکس ممکن است برای کاربران مبتدی کمی پیچیده باشد و رابط کاربری گرافیکی آن به‌اندازه ویندوز کاربرپسند نباشد.
  • پشتیبانی: برخی از هاستینگ‌ها ممکن است پشتیبانی ضعیف‌تری برای لینوکس ارائه دهند.
  1. هاست اشتراکی ویندوز

این هاست از سیستم‌عامل ویندوز (معمولاً Windows Server) به‌عنوان سیستم‌عامل سرور استفاده می‌کند.

مزایای هاست اشتراکی ویندوز

  • رابط کاربری: ویندوز رابط کاربری گرافیکی آسانی دارد که کاربران مبتدی بیشتر می‌پسندند.
  • سازگاری: هاست‌های اشتراکی ویندوز با برنامه‌های کاربردی ویندوز، مانند ASP.NET و SQL Server سازگار هستند.
  • پشتیبانی: اکثر هاستینگ‌ها پشتیبانی well-documented برای ویندوز ارائه می‌دهند.

معایب هاست اشتراکی ویندوز

  • قیمت: هاست‌های اشتراکی ویندوز به‌طورکلی گران‌تر از هاست‌های اشتراکی لینوکس هستند.
  • امنیت: ویندوز به‌اندازه لینوکس امن نیست و هاست‌های اشتراکی ویندوز ممکن است بیشتر در معرض هک‌شدن باشند.
  • قابلیت انعطاف‌پذیری: ویندوز یک سیستم‌عامل متن‌باز نیست و هاست‌های اشتراکی ویندوز انعطاف‌پذیری کمتری برای نصب و پیکربندی نرم‌افزارها به شما می‌دهند.
  • سازگاری: هاست‌های اشتراکی ویندوز با طیف محدودتری از زبان‌های برنامه‌نویسی و اسکریپت‌ها، مانند PHP و Python سازگار هستند.

نکته: انتخاب نوع هاست اشتراکی به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک هاست ارزان، امن و انعطاف‌پذیر هستید، هاست اشتراکی لینوکس انتخاب مناسبی است. اما اگر با ویندوز کار می‌کنید و به دنبال رابط کاربری آسان و پشتیبانی well-documented هستید، هاست اشتراکی ویندوز می‌تواند مناسب باشد.

کاربرد هاست اشتراکی چیست؟

اگر تازه‌کار هستید یا یک کسب و کار کوچک دارید، قطعاً هاست اشتراکی به دلایل زیر گزینه مناسب‌تری برای شما است. به‌علاوه این هاست برای کسانی که چند سایت دارند مناسب است که می‌توانند با یک هاست کنترل چند سایت را روی یک سرور به عهده بگیرید.

  • هزینه پایین‌تر خرید هاست
  • مناسب برای راه‌اندازی سایت‌ها با ترافیک پایین‌تر
  • مناسب برای افراد تازه کار که قصد یادگیری و کار با سیستم‌های مدیریت محتوا را دارند
  • نیاز کمتر به دانش فنی
  • صرفه‌جویی در هزینه و سهولت کار کردن

هاست وردپرس یکی از انواع هاست است که برای محصولات وردپرسی یعنی قالب و افزونه بهینه شده است. با کیفیت‌ترین هاست وردپرس را می‌توانید از راست چین کلود تهیه کنید.

پیشنهاد ویژه
پلن حرفه ای
ترافیک نامحدود سرور نسل 10 HPE هارد SSD NVME لایت اسپید
20% تخفیف بزن بریم

نکات مهم پیش از انتخاب هاست اشتراکی

در راهنمای خرید هاست مجموعه نکاتی که باید برای خرید هر نوع هاست رعایت کنید را معرفی کردیم. قبل از اینکه یک هاست اشتراکی برای وب‌سایت خود انتخاب کنید، لازم است تا به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید:

  • انتخاب هاست اشتراکی بر اساس نوع وب‌سایت: اگر وب‌سایت شما شخصی یا شرکتی است قطعاً به منابع کمتری نیاز خواهید داشت و درصورتی‌که وب‌سایت فروشگاهی یا خبری دارید منابع مورداستفاده سایتتان بیشتر خواهد بود.
  • ترافیک سایت: اگر به‌تازگی وب‌سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و دارای ترافیک کمی است نیاز به هاست اشتراکی با پهنای باند کمتر و درصورتی‌که میزان ترافیک بالایی دارید نیاز به هاست اشتراکی با پهنای باند بیشتری خواهید داشت.
  • امنتخاب هاست اشتراکی بر اساس بودجه: هزینه میزبانی وب نیز باید در محدوده بودجه شما باشد. با مقایسه قیمت‌ها و امکانات ارائه شده توسط شرکت‌های مختلف، انتخابی اقتصادی و مناسب انجام دهید.
  • دانش فنی: اگر تازه‌کار هستید و دانش فنی چندانی در خصوص هاست و سرور ندارید پیشنهاد ما به شما استفاده از هاست اشتراکی است؛ چرا که نیاز به دانش فنی بالایی ندارد. همچنین نوع کنترل پنل هم در راحتی مدیریت سایت تأثیرگذار است که در این مورد کنترل پنل سی پنل به‌مراتب ساده‌تر از دایرکت ادمین است.
  • قابلیت‌ها و امکانات موردنیاز: اطمینان حاصل کنید که هاست اشتراکی انتخابی امکانات و قابلیت‌های موردنیاز شما را فراهم می‌کند، از جمله پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی، بانک‌های اطلاعاتی، کنترل پنل، و ابزارهای مدیریتی.
  • عملکرد سرور هاستینگ: اطمینان حاصل کنید که شرکت میزبانی وب که از آن هاست اشتراکی خریداری می‌کنید، عملکرد سرورهای خود را به‌خوبی مدیریت می‌کند و از سرعت و پایداری مناسب برخوردار است.
  • میزان امنیت هاستینگ: امنیت سرور و حفاظت از اطلاعات شخصی وب‌سایت شما بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که هاست اشتراکی انتخابی امنیت بالایی دارد.
  • پشتیبانی فنی: حضور یک تیم پشتیبانی فنی مؤثر و قابل‌اعتماد مهم است، زیرا در صورت بروز مشکلات یا نیاز به راهنمایی، به آن‌ها وابسته خواهید بود. اطمینان حاصل کنید که شرکت میزبانی وب از پشتیبانی 24 ساعته تیم فنی ماهر برخوردار است.

با رعایت این نکات، می‌توانید بهترین هاست اشتراکی را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید و از تجربهٔ مطمئن و موفقی در فضای آنلاین بهره‌مند شوید.

یکی دیگر از پیش نیازها برای طراحی سایت خرید دامنه است؛ راست چین کلود ارائه دهنده انواع دامنه ملی و بین المللی با قیمت مناسب است.

جستجوی دامنه و خرید دامین و ثبت آن در راست چین کلود

قبلا گفتیم هاست پربازدید چیست؛ یکی از انواع هاست بوده که برای سایت‌ها با ترافیک بالا مناسب است. اگر پیش بینی می‌کنید که در اینده سایت شما رشد کند پیشنهاد می‌کنم هاست پربازدید راست چین کلود را انتخاب کنید.

مزایا و معایب هاست اشتراکی

هاست اشتراکی مشابه هر کدام از انواع پلن‌های هاست مزایا و معایبی دارد. از جمله مزایای هاست اشتراکی می‌توان به قیمت مناسب، سهولت استفاده، امنیت مناسب، قابلیت انعطاف‌پذیری (ارتقا پلن هاست)، نگهداری راحت و… اشاره کرد.

همچنین احتمال کاهش سرعت بارگذاری، بروز اختلال در پی ترافیک بالا، محدودیت در استفاده از منابع سرور، عدم دسترسی به برخی از ماژول‌ها و… از معایب هاست اشتراکی به شمار روند.

جایگزین هاست اشتراکی چیست؟

جایگزینی برای هاست اشتراکی وجود ندارد؛ اما درصورتی‌که نیاز به استفاده از منابع بیشتری داشتید می‌توانید پلن هاست اشتراکی خود را ارتقا دهید. لازم به ذکر است که هاست‌هایی همچون هاست اشتراکی یا سرور مجازی علی‌رغم اینکه امکانات بیشتری به کاربران ارائه می‌کنند، به‌مراتب هزینه‌های بیشتری نیز دارند.

جمع‌بندی

در نهایت تصمیم به انتخاب هاست مناسب برای وب‌سایت باتوجه‌به مزایا، معایب و کاربردهای گفته شده برای هاست اشتراکی به نیاز وب‌سایت شما بستگی دارد. همان‌طور که اشاره شد، درصورتی‌که به‌تازگی وب‌سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و ترافیک چندانی ندارید می‌توانید از هاست اشتراکی استفاده کنید و در غیر این صورت، اگر وب‌سایت فروشگاهی و پر بازدید دارید استفاده از هاست اشتراکی گزینه مناسبی نمی‌باشد.

نظر شما چیست؟
مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور

مهسا هستم و 4 ساله در حوزه وردپرس و دو سال در حوزه سئو فعالیت دارم. معتقدم که انسان در شرایط نامساعد نباید خودش رو ببازه و نا امید بشه چون فصل دوباره جوونه زدن هم خواهد رسید...

شبکه های اجتماعی
به جواب سوالت رسیدی؟

ثبت دیدگاه ها

100days
×