هاست اشتراکی به دلیل اقتصادی بودن، نصب و استفاده آسان و امنیت بالا یک گزینه محبوب برای وبسایتهای کوچک یا جدید به شمار میرود. با ما همراه باشید تا مفهوم هاست اشتراکی را توضیح داده و ویژگیها و مزایای این نوع هاست را معرفی کنیم.
فرض کنید که قصد دارید یک خانه اجاره کنید اگر به تنهایی اقدام کنید خانه کاملا در اختیار شما است اما هزینه بالاتری باید بدهید. اگر با یکی از دوستان خود به صورت مشترک خانه را اجاره کنید هزینه نصف میشود اما استفاده از همه امکانات خانه به صورت مشترک است.
این خانه همان هاستینگ یا میزبانی وبسایت است که مجموعهای از امکانات دارد و وبسایت شما و سایر سایتها در آن قرار گرفته و به صورت مشترک از این امکانات استفاده میکنند. امیدوارم با این مثال مفهوم هاست اشتراکی را درک کرده باشید. در این مقاله هاست اشتراکی را به همراه ویژگیهای آن بررسی میکنیم.
هاست (Host) یا میزبانی وب، فضایی در اینترنت است که فایلها و محتوای وبسایت شما در آن ذخیره میشود. بهطورکلی هر کامپیوتری که به شبکه متصل باشد میتواند هاست یا سرور در نظر گرفته شود. البته به دلیل اینکه فراهمکردن این تجهیزات و نرمافزارهای لازم میتواند بسیار هزینه بر باشد، برخی شرکتها با فراهمکردن این امکانات در سطح وسیع، به افراد و گروههای مختلف خدمات هاستینگ ارائه میکنند. قبلا گفتیم هاست چیست، و چه کاربردی دارد و انواع سرویس میزبانی که یکی از آنها، هاست اشتراکی است را معرفی کردیم.
حال که با مفهوم کلی هاست آشنا شدید، ببینیم که معنای دقیق هاست اشتراکی چیست؟ هاست اشتراکی (Shared Host) به معنای یک فضای مشترک است که یک سرور چند سایت را میزبانی میکند و همه آنها به طور مشترک از منابع هاست استفاده میکنند. اگر یک سرور را به 10 هاست بخشبندی کنیم، هر کدام از این هاست ها به یک شخص اختصاص داده میشود. به عبارت دیگر سرویس اشتراکی یک سرویس میزبانی وب است که در آن تعدادی وب سایت روی یک وب سرور متصل به اینترنت قرار دارند.
شرکتهای هاستینگ منابعی مانند هارد، پهنای باند، رم، سیپییو و… را تقسیمبندی کرده و بهصورت محدود به عنوان هاست اشتراکی در اختیار افراد قرار میدهند. در هاست اشتراکی استفاده از منابع سرور به شکل مجاز به طور لحظهای رصد میشود تا درصورتیکه سایتی نیازمند منابع بیشتری بود بتواند راهحلهای دیگری مانند خرید سرور مجازی یا خرید سرور اختصاصی را امتحان کند.
با توجه به اینکه در هاست اشتراکی منابع بین چند سایت به اشتراک گذاشته میشوند هزینه آن نسبت به هاست اختصاصی ارزانتر است. در هاست اختصاصی چیست میتوانید با مزایا و ویژگیهای این نوع هاست آشنا شوید.
بر اساس نوع سیستمعامل، دو نوع هاست اشتراکی وجود دارد:
هاست لینوکس از سیستمعامل لینوکس (معمولاً CentOS یا Ubuntu) بهعنوان سیستمعامل سرور استفاده میکند.
این هاست از سیستمعامل ویندوز (معمولاً Windows Server) بهعنوان سیستمعامل سرور استفاده میکند.
نکته: انتخاب نوع هاست اشتراکی به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک هاست ارزان، امن و انعطافپذیر هستید، هاست اشتراکی لینوکس انتخاب مناسبی است. اما اگر با ویندوز کار میکنید و به دنبال رابط کاربری آسان و پشتیبانی well-documented هستید، هاست اشتراکی ویندوز میتواند مناسب باشد.
اگر تازهکار هستید یا یک کسب و کار کوچک دارید، قطعاً هاست اشتراکی به دلایل زیر گزینه مناسبتری برای شما است. بهعلاوه این هاست برای کسانی که چند سایت دارند مناسب است که میتوانند با یک هاست کنترل چند سایت را روی یک سرور به عهده بگیرید.
هاست وردپرس یکی از انواع هاست است که برای محصولات وردپرسی یعنی قالب و افزونه بهینه شده است. با کیفیتترین هاست وردپرس را میتوانید از راست چین کلود تهیه کنید.
در راهنمای خرید هاست مجموعه نکاتی که باید برای خرید هر نوع هاست رعایت کنید را معرفی کردیم. قبل از اینکه یک هاست اشتراکی برای وبسایت خود انتخاب کنید، لازم است تا به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید:
با رعایت این نکات، میتوانید بهترین هاست اشتراکی را برای وبسایت خود انتخاب کنید و از تجربهٔ مطمئن و موفقی در فضای آنلاین بهرهمند شوید.
یکی دیگر از پیش نیازها برای طراحی سایت خرید دامنه است؛ راست چین کلود ارائه دهنده انواع دامنه ملی و بین المللی با قیمت مناسب است.
قبلا گفتیم هاست پربازدید چیست؛ یکی از انواع هاست بوده که برای سایتها با ترافیک بالا مناسب است. اگر پیش بینی میکنید که در اینده سایت شما رشد کند پیشنهاد میکنم هاست پربازدید راست چین کلود را انتخاب کنید.
هاست اشتراکی مشابه هر کدام از انواع پلنهای هاست مزایا و معایبی دارد. از جمله مزایای هاست اشتراکی میتوان به قیمت مناسب، سهولت استفاده، امنیت مناسب، قابلیت انعطافپذیری (ارتقا پلن هاست)، نگهداری راحت و… اشاره کرد.
همچنین احتمال کاهش سرعت بارگذاری، بروز اختلال در پی ترافیک بالا، محدودیت در استفاده از منابع سرور، عدم دسترسی به برخی از ماژولها و… از معایب هاست اشتراکی به شمار روند.
جایگزینی برای هاست اشتراکی وجود ندارد؛ اما درصورتیکه نیاز به استفاده از منابع بیشتری داشتید میتوانید پلن هاست اشتراکی خود را ارتقا دهید. لازم به ذکر است که هاستهایی همچون هاست اشتراکی یا سرور مجازی علیرغم اینکه امکانات بیشتری به کاربران ارائه میکنند، بهمراتب هزینههای بیشتری نیز دارند.
در نهایت تصمیم به انتخاب هاست مناسب برای وبسایت باتوجهبه مزایا، معایب و کاربردهای گفته شده برای هاست اشتراکی به نیاز وبسایت شما بستگی دارد. همانطور که اشاره شد، درصورتیکه بهتازگی وبسایت خود را راهاندازی کردهاید و ترافیک چندانی ندارید میتوانید از هاست اشتراکی استفاده کنید و در غیر این صورت، اگر وبسایت فروشگاهی و پر بازدید دارید استفاده از هاست اشتراکی گزینه مناسبی نمیباشد.