با ابزارهای آنلاین جستجو و بررسی آزاد بودن دامنه تنها با یک کلیک میتوانید دامنه مدنظر خود را ثبت کنید. یکی از این ابزارها، بررسی وضعیت دامنه راست چین کلود است که در این مقاله نحوه انجام آن را آموزش میدهیم.
یکی از مراحل مهم راهاندازی سایت، انتخاب و ثبت دامنه است؛ در واقع شما پس از بررسی و جستجوی دامنه مناسب باید آن را ثبت کنید. با توجه به رقابت بالا میان دامنههای پرطرفدار با پسوند ir و com، پیدا کردن دامنه آزاد، سختتر شده است؛ بهعلاوه انتخاب دامنه با نام و پسوند مناسب هم اهمیت بالایی برای کسب و کار شما دارد.
قبل از هر چیز استعلام و بررسی آزاد بودن دامنه سایت به شما کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشید. برای اینکه بعدا مجبور به تغییر دامنه نشوید، قبل از بررسی و انتخاب دامنه ترفندهای انتخاب دامنه مناسب را ببینید.
دامنه (Domain) همان آدرسی است که کاربران با استفاده از آن به سایت شما دسترسی پیدا میکنند و نمایش دهنده نام برندتان است؛ در واقع اگر یک دامنه ثبت کنید، فقط آدرس سایت شما نیست بلکه برند کسبوکارتان خواهد بود. به همین دلیل ثبت دامنه مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد و باید برای ثبت آن به اندازه کافی تحقیق کنید.
حال اگر یک دامنه برای کسبوکارتان پیدا کردهاید و میخواهید آن را ثبت کنید، باید ابتدا با استعلام دامنه آزاد بودن آن را بررسی کنید. خوشبختانه انواع پسوند دامنه در اختیار کاربران قرار دارد و اگر یک پسوند ثبت شده باشد، به راحتی میتوانید به سراغ پسوند دیگر با هم نام دامنه بروید.
نکته: در لیست دامنه های ملی و بین المللی میتوانید با انواع دامنه ایرانی و خارجی آشنا شوید و بدانید هر یک برای چه به کار میروند.
برای جستجوی دامنه آزاد از پنل راست چین کلود فقط کافی است وارد سایت راست چین کلود و منوی خرید دامنه شده و بعد از انتخاب نام دامنه، آزاد بودن آن را بررسی کنید. برای چک کردن دامنه همانطور که در تصویر مشخص است در بخش جستجوی دامنه، نام دامین موردنظر را وارد کرده و روی بررسی وضعیت کلیک کنید. پس از چند ثانیه به شما وضعیت آزاد بودن دامنه ir و سایر دامنهها را اعلام میکند و میتوانید در کمتر از چند دقیقه آن را ثبت کنید.
در صورت آزاد بودن دامنه به راحتی میتوانید اقدام به رخید کنید ولی اگر دامنه موردنظر آزاد نباشد، راست چین کلود با پیشنهاد دامنه به شما در انتخاب کمک میکند. بهعلاوه در راستچین کلود انواع پسوند دامنه وجود دارد که میتوانید ابتدا با استعلام دامین و بررسی دامین آزاد آن را ثبت کنید. با خرید دامنه از راست چین کلود میتوانید انواع دامنه ایرانی و بین المللی را با قیمتی ارزان ثبت کنید.
از سایر پلتفرمهای ایرانی برای جستجوی نام دامنه میتوان به آذر آنلاین و ایران هاست نیز اشاره کرد.
بعد از بررسی و جستجوی دامنه آزاد، در صورت آزاد نبودن باید چهکار کنید؟ در این صورت دو راهکار برای شما وجود دارد.
اولین راه این است که به دنبال یک دامنه دیگر باشید! البته اگر نام برندتان را انتخاب نکردهاید، این راهکار مناسب است. چرا که در این صورت، برند کسبوکارتان هم تغییر میکند و دیگر نمیتوانید از نام قبلی استفاده کنید.
در حال حاضر امکان ثبت صدها پسوند دامنه وجود دارد و مانند گذشته نیست که تنها تعداد محدودی پسوند دامنه وجود داشته باشد. بنابراین اگر دامنه با پسوند موردنظر قبلاً ثبت شده است میتوانید به سراغ پسوندهای دیگر بروید. در حال حاضر استفاده از پسوندهای اختصاصی (مثل پسوند Agency) به جای پسوندهای عمومی یک راهکار جذاب است و میتوانید دامنههای بسیار کوتاه و جذابی با کمک آنها ثبت کنید. در انواع پسوند دامنه میتوانید با انواع پسوندهای عمومی، اختصاصی و کشوری آشنا شوید تا دامنه مناسبی انتخاب کنید.
اگر دامنه موردنظر شما ثبت شده باشد ولی سایتی روی آن فعال نباشد، میتوانید آن دامنه را از صاحب امتیاز فعلی خریداری کنید. البته این موضوع که چقدر باید هزینه پرداخت کنید، بستگی به توافق شما دارد. ممکن است رقمهای بالایی به شما پیشنهاد شود که در این صورت پیشنهاد میکنیم از پسوندهای دیگر استفاده کنید. خرید دامنه از صاحب امتیاز فعلی تنها زمانی یک راهکار مناسب است که برند خود را ثبت کرده باشید و راهی جز استفاده از دامنه موردنظر نباشد.
پیشنهاد مطالعه: ابزارهای کاربردی انتخاب نام دامنه
ابزار Who.is (هویز ) دامنه یکی از ابزارهای غیر ایرانی است که برای بررسی آزاد بودن دامنه به کار میرود.
جستجوی دامنه آزاد یکی از مراحل مهم ثبت دامنه برای کسبوکارتان است که در این مقاله به بررسی این موضوع و راهکارهای آن پرداختیم. اگر سوال یا مشکلی در این زمینه دارید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را راهنمایی کنیم.
با ابزارهایی مثل ابزار ایرانی راست چین کلود و ابزار خارجی Who.is میتوان آزاد بودن دامنه را بررسی کرد. درواقع برای بررسی دامنه های ایرانی از Nic.whois.ir و برای بررسی دامنه های بین المللی از آدرس whois.co استفاده کنید.
2. برای استعلام دامنههای خارجی از چه سایتهایی میتوان استفاده کرد؟
برای بررسی آزاد بودن دامنههای خارجی و بین المللی میتوانید از ابزارهای خارجی مثل whois.co و name.com استفاده کنید.