10 گام مهم برای طراحی سایت فروشگاهی

10 گام مهم برای طراحی سایت فروشگاهی

آیا تابه‌حال برای فروش محصولات خود به فکر ورود به دنیای آنلاین بوده‌اید؟ آیا می‌خواهید یک فروشگاه آنلاین بسازید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ همراه ما باشید تا در ۱۰ گام طراحی وب‌سایت فروشگاهی به شما بگوییم که چطور به دنیای تجارت آنلاین پا بگذارید.

0 21 اسفند 1402 آخرین بروزرسانی: 26 تیر 1403

در دنیای پر رقابت امروز بدون داشتن یک فروشگاه آنلاین، کسب و کار شما محکوم به نابودی است. بسیاری از کسب و کارها فهمیده‌اند که بدون حضور آنلاین رشد نخواهند کرد؛ زیرا راه‌اندازی سایت فروشگاهی به جذب مخاطب و افزایش فروش بیشتر کمک می‌کند. شاید فکر کنید ساخت یک سایت فروشگاهی دردسرهای زیادی داشته و نیاز به دانش تخصصی دارد؛ ولی باید بگویم اینطور نیست و شما در چند گام و با رعایت مجموعه‌ای از نکات می‌توانید یک سایت حرفه‌ای طراحی کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا مراحل طراحی و ساخت سایت فروشگاهی را به زبان ساده توضیح دهیم.

10 گام طراحی سایت فروشگاهی

راه اندازی یک وب‌سایت فروشگاهی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و طی کردن چند مرحله است. در ادامه، 10 گام کلیدی برای طراحی یک وب‌سایت فروشگاهی را بررسی می‌کنیم.

مراحل طراحی سایت فروشگاهی؛ 7 گام اساسی

1. تعیین اهداف و نیازمندی‌های فروشگاه اینترنتی؛ اولین قدم طراحی سایت فروشگاهی

قبل از طی مراحل راه‌ اندازی سایت فروشگاهی (E-Commerce Website Design)، باید بدانید که می‌خواهید چه محصولاتی بفروشید و هدف شما از طراحی وب‌سایت چیست؟ همچنین باید نیازمندی‌های مشتریان خود را بررسی کنید تا بتوانید خدمات خود را با بهترین کیفیت به آن‌ها عرضه کنید. علاوه بر هدف اصلی طراحی سایت فروشگاهی، شما اهداف دیگری مانند نحوه ارائه محصولات و خدمات باکیفیت به مشتریان، افزایش فروش، ایجاد تجربه کاربری مناسب و یا ارتقای نام و شهرت برند را نیز داربد.

بعد از تعیین اهداف و نیازهای مشتریان باید بببینید چه سیستمی پاسخگوی شما خواهد بود؛ برای متال ووکامرس اهداف شما را برآورده می‌کند یا خیر. در غیر اینصورت باید از یک متخصص برنامه نویس بخواهید که صفر تا صد فروشگاه (Shop) شما را با کد طراحی کند. یک سایت خوب باید رابط کاربری مناسب، سیستم پرداخت امن، سرعت بارگذاری صفحات، پشتیبانی و خدمات پس از فروش داشته باشد. تمام نیازمندی‌های خود را مستند و آنها را بررسی کنید.

در هزینه طراحی سایت با وردپرس همه هزینه‌های جزئی را برای طراحی انواع سایت مثل سایت فروشگاهی ببینید.

نکته: برای اینکه نیازهای خودتان را بهتر بشناسید می‌توانید سایت رقبا و امکانات آنها را بررسی کنید. رقیب شما شخصی است که محصولات مشابه شما را می‌فروشد.

هدف از طراحی سایت فروشگاهی و امکانات موردنیاز آن یکی از مراحل طراحی سایت فروشگاهی

2. تحقیق و تحلیل بازار؛ یکی از مراحل طراحی سایت فروشگاهی

یکی از گام‌های مهم در طراحی سایت فروشگاهی تحقیق و تحلیل بازار است. این فرایند شامل جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات مربوط به صنعت، بازار، رقبا، و مشتریان می‌شود. در این مرحله، اطلاعات مربوط به تراز رقابتی، روند رشد بازار، نیازها و ترجیحات مشتریان، رفتارهای خرید آن‌ها، و تحولات فناورانه مورد بررسی قرار می‌گیرد. با تحلیل این اطلاعات، می‌توان بهترین راهبردها را برای جلب مشتریان، افزایش فروش، و رشد کسب‌وکار تعیین کرد. همچنین تحقیق و تحلیل بازار به کسب‌وکار کمک می‌کند تا بهترین محصولات و خدمات را به مخاطبان ارائه دهد، رقابتی بودن را ارزیابی کند، و استراتژی‌های بازاریابی و فروش را بهبود بخشد.

3. انتخاب پلتفرم سیستم مدیریت محتوا

بعد از اینکه اهداف و نیازمندی‌ها را مشخص و در مورد روند بازار و رقبا در حوزه کاری خود تحقیق کردید. نوبت به طراحی وب‌سایت می‌رسد. در این مرحله از ساخت سایت فروشگاهی باتوجه‌به بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید و نیازمندی‌هایتان باید راه‌ اندازی سایت را شروع کنید.

شما دو راه برای راه اندازی سایت فروشگاهی دارید؛ یا از سیستم مدیریت محتوای (CMS) آماده‌ای مانند وردپرس یا شاپیفای استفاده کنید و یا وظیفه طراحی سایت فروشگاهی خود را بر گردن یک شخص یا مجموعه خبره و حرفه‌ای بیندازید که از صفر تا صد سایت شما را برنامه‌نویسی کند.

درصورتی‌که از وردپرس استفاده کنید می‌توانید با افزونه‌های مختلفی مانند ووکامرس (Woocommerce)، تخفیف، فاکتور، فیلتر ووکامرس، ورود و ثبت نام با موبایل و غیره فروشگاه آنلاین حرفه‌ای طراحی کنید. همچنین در نظر داشته باشید که سایت تجارت الکترونیکی (E-commrce Website) شما باید به‌گونه‌ای طراحی شود که در آینده امکان توسعه و نصب افزونه‌های بیشتر را بدون افت کیفیت و سنگینی سایت داشته باشد.

انتخاب پلتفرم یکی از مراحل طراحی و راه اندازی سایت فروشگاهی

4. انتخاب دامنه و هاست مناسب؛ مهم‌ترین گام طراحی سایت فروشگاهی

اگر فروشگاه معتبر و اسم‌و رسم داری دارید، برای انتخاب نام دامنه (Domain Name) سایت، بهترین کار انتخاب نامی هم‌نام با نام فروشگاه و برندتان برای سایت است. درصورتی‌که دامنه موردنظر ثبت شده باشد می‌توانید از نام‌های دیگر استفاده کنید. شما می‌توانید با برگزاری جلسات طوفان فکری، به اسم مدنظر خود دست پیدا کنید و کسب‌وکار آنلاین خود را آغاز کنید.

برای انتخاب دامنه نام کوتاه، مختصر و خوانایی انتخاب کنید که به خاطر سپردن آن راحت باشد؛ در واقع برای انتخاب نام دامنه باید یکسری نکات مهم را رعایت کنید.

یکی از مراحل ابتدایی طراحی سایت فروشگاه اینترنتی، انتخاب هاست و دامنه است. با خرید دامنه از راست چین کلود به همه دامنه‌های ملی و بین المللی دسترسی خواهید داشت.

خرید و ثبت دامنه

پس از اینکه مشخص کردید از چه نوع سیستم مدیریت محتوایی میخواهید استفاده کنید متناسب با آن باید هاست خود را تهیه کنید. البته درصورتی‌که وب‌سایت شما ویدئو‌ها و عکس‌های فراوانی دارد تهیه یک هاست دانلود به‌صورت جداگانه به‌منظور جلوگیری از افت سرعت و کیفیت سایت ضروری است.

البته لازم به ذکر است به دلیل ترافیک بالای فروشگاه‌های اینترنتی نظیر دیجی‌کالا، دیگر یک هاست معمولی پتانسیل تحمل این میزان ترافیک را ندارد و شما مجبورید از یک یا چند سرور اختصاصی داخل یا خارج از ایران استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنم راهنمای انتخاب هاست را بخوانید تا با مهم‌ترین فاکتورهای خرید هاست آشنا شوید.

یکی از انواع هاست که برای سایت‌های فروشگاهی مناسب است هاست ووکامرس است که به طور اختصاصی برای فروشگاه ووکامرس (Woocommrce Shop) بهنیه شده و عملکرد بهتر، سرعت و امنیت بالاتری دارد.

پیشنهاد ویژه
پلن آپتیموس
حجم 20 گیگابایت سرور نسل 10 HPE هارد SSD NVME پرسرعت وب سرور لایت اسپید
تخفیف ویژه هاست وردپرس

5. انتخاب قالب فروشگاهی؛ یکی از مراحل مهم طراحی قالب فروشگاهی

انتخاب قالب یکی از گام‌های طراحی سایت فروشگاهی است. سعی کنید یک قالب سبک انتخاب کنید که باعث افت سرعت شما نشود برای اینکار می‌توانید از ابزارهای بررسی قالب سایت مثل جی تی متریکس یا Page Speed Insight کمک بگیرید. علاوه بر این ظاهر و امکانات قالب را هم در نظر بگیرید تا بعدا و با افزایش محصولات و کاربران مشکلی برای شما پیش نیاید. در معیارهای انتخاب قالب وردپرس تمامی نکاتی که باید برای انتخاب قالب رعایت کنید را آورده‌ایم.

6. افزونه‌های موردنیاز سایت فروشگاهی

انتخاب افزونه‌های ضروری یکی از مراحل طراحی سایت فروشگاهی است. برای ساخت یک سایت فروشگاهی افزونه ووکامرس ضروری‌ترین افزونه است که به صورت پیش فرض روی قالب‌های ووکامرسی نصب است. برای طراحی سایت فروشگاهی حرفه‌ای به انواع افزونه نیاز دارید. برای مثال به افزونه‌های افزایش سرعت مثل راکت، افزونه سئو، افزونه امنیت مثل آیتمز سکوریتی، افزونه بکاپ، افزونه فاکتور و غیره نیاز دارید. لیست افزونه های موردنیاز وردپرس را می‌توانید به طور کامل ببینید.

افزونه های موردنیاز سایت فروشگاهی؛ یکی از مراحل طراحی سایت فروشگاهی

یکی از اقدامات بعد از طراحی سایت که شما را حرفه‌ای نشان می‌دهد، راه‌اندازی سیستم تیکت و چت آنلاین با استفاده از پلاگین‌های وردپرس است.

7. طراحی UI/UX، سئو و توسعه سایت؛ ساخت سایت فروشگاهی کاربرپسند

طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) مراحل مهم طراحی وب‌سایت فروشگاهی هستند که تأثیر بسزایی بر موفقیت شما دارند. طرح‌بندی، رنگ‌ها، فونت‌ها، آیکون‌ها و سایر عناصر گرافیکی را می‌توان از موارد مربوط به طراحی رابط کاربری دانست. UX یا همان تجربه کاربری شامل فرایندهایی مانند آسان بودن استفاده از سایت، ناوبری مؤثر، سرعت بارگذاری صفحات سایت، پاسخگویی به انتظارات کاربران و… است. با ترکیب یک رابط کاربری خوب و تجربه کاربری مناسب می‌توان تجربه یک خرید لذت‌بخش را برای مشتریان فراهم کرد.

نکته: در انتخاب قالب وردپرس طراحی UX و UI اولیه آن را در نظر بگیرید.

سئو وب‌سایت و توسعه آن فرایند پیچیده و چندمرحله‌ای است که شامل برنامه‌ریزی، طراحی روند کاری، آزمون‌وخطا و… می‌شود. از آنجایی که میزان فروش سایت فروشگاهی به رتبه محصولات در گوگل بستگی دارد سئوی آن هم اهمیت ویژه‌ای دارد. با استفاده از افزونه‌های سئو وردپرس مثل یواست و رنک مث می‌توانید تحلیل‌های خوبی به همراه پیشنهاد کیورد برای صفحات مختلف خود بگیرید.

برای افزودن امکانات بیشتر به سایت باید بین گروه‌های توسعه‌دهندگان، طراحان گرافیکی، متخصصان UX/UI و مدیران پروژه همکاری و تعامل مؤثر باشد. توسعه وب‌سایت شامل استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند HTML، CSS، JavaScript، و PHP است و از فریم‌ورک‌ها و ابزارهای توسعه مختلف برای ساخت و پیاده‌سازی وب‌سایت استفاده می‌شود.

8. ویرایش صفحات و نوشته‌ها از طریق پنل مدیریت

قطعاً هر وب‌سایت طراحی شده نیاز به یک پنل مدیریت برای ایجاد تغییرات در وب‌سایت و یک پنل کاربری برای مشتریان دارد. درصورتی‌که وب‌سایت شما به‌صورت چند فروشندگی باشد طراحی پنل کاربری برای فروشندگان نیز الزامی می‌شود. در پنل مدیریت تمامی تنظیمات مربوط به برگه‌ها، نوشته‌ها، محصولات، سفارش‌ها، قالب‌ها، افزونه‌ها و… را می‌توانید تغییر دهید.

9. امنیت و حفاظت اطلاعات سایت فروشگاهی

امنیت و حفاظت اطلاعات یکی از گام‌های راه اندازی سایت فروشگاهی است. در واقع امنیت سایت فروشگاهی نسبت به سایر سایت‌ها اهمیت بیشتری دارد زیرا اطلاعات حساس مشتریان، اطلاعات مالی و سایر اطلاعات مربوط به کسب‌وکار باید به‌دقت محافظت شوند تا از دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود. در وردپرس انتخاب یک افزونه امنیتی مثل آیتمز سکیوریتی یا وردفنس ضروری است تا با اسکن بدافزارها، جلوگیری از ورودهای مشکوک، مسدودسازی آی پی های مشکوک و احراز هویت دو مرحله‌ای به محض نصب سایت شما را ایمن کند.

به‌منظور تأمین امنیت و حفاظت از اطلاعات سایت، قالب و افزونه‌های وب‌سایت به‌روز نگه داشته شوند و از سایت به طور مداوم بک‌آپ بگیرید تا در صورت مواجه با حملات سایبری یا رخدادهای ناخواسته، اطلاعات به‌سرعت بازیابی و سیستم به حالت عادی بازگردانده شوند.

افزایش امنیت یکی از گام های مهم ساخت سایت فروشگاهی

10. تولید محتوای محصولات؛ یکی از گام های نهایی راه اندازی سایت فروشگاهی

تولید محتوا برای محصولات یکی از گام های طراحی سایت فروشگاهی است. برای جذب مشتریان و افزایش فروش، ارائه محتوای جذاب و مفید درباره محصولات، خدمات، و برند بسیار حائز اهمیت است. این موضوع شامل عکس‌های باکیفیت، توضیحات دقیق و کامل، مقالات و محتوای آموزشی، نظرات و بازخوردهای مشتریان، و همچنین جزئیات فنی و مشخصات محصولات می‌شود.

11. بازبینی، به‌روزرسانی و بهبود مستمر

اینکه فکر کنید با طراحی یک فروشگاه اینترنتی و انجام تراکنش در آن، کارتان تمام شده کاملاً اشتباه است. اگر همواره به فکر رشد و پیشرفت کارتان نباشید آینده روشنی در انتظارتان نخواهد بود. به‌روزرسانی مستمر لیست محصولات، لیست مقالات، برگه‌های سایت، لینک‌ها و… از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. درصورتی‌که در وب‌سایت شما به‌روزرسانی انجام نشود گوگل به محتوای شما ارزش کمتری داده و این مساله باعث افت رتبه شما در موتورهای جستجو می‌شود.

نکته: یکی از مراحل مهم طراحی سایت فروشگاهی نصب درگاه پرداخت است که برای گرفتن و راه‌اندازی درگاه پرداخت باید کد مالیاتی بگیرید. در آموزش دریافت کد مالیاتی گفتیم که این کد چیست و چطور می‌توانید آن را دریافت کنید.

12. پشتیبانی و خدمات پس از فروش

پشتیبانی و خدمات پس از فروش یکی از عوامل اساسی در موفقیت فروشگاه‌های آنلاین است. این خدمات شامل ارائه راهنمایی‌های فنی، پاسخگویی به سؤالات مشتریان، رفع مشکلات فنی، و پشتیبانی در مورداستفاده از محصولات و خدمات ارائه شده توسط فروشگاه است. ارتباط مستمر و دوسویه با مشتریان از طریق ایمیل، تلفن، چت آنلاین یا پلتفرم‌های اجتماعی نقش بسیار مهمی در این بخش دارد. هدف اصلی از ارائه خدمات پس از فروش، اطمینان از رضایت مشتریان و حفظ ارتباطات مثبت با آن‌ها است. به‌طورکلی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش که به‌صورت سریع، دقیق و مؤثر ارائه شود، اعتماد مشتریان را به برند تقویت می‌کند و به بهبود تجربه خرید آن‌ها کمک می‌کند.

در این مقاله، مراحل طراحی سایت فروشگاه آنلاین را در ۱۰ گام توضیح دادیم و از تعیین هدف و نیازمندی‌ها تا پشتیبانی و خدمات پس از فروش، هر مرحله‌ای را بررسی کردیم. این مراحل نه‌تنها به شما کمک می‌کنند تا یک وب‌سایت فروشگاهی موفق راه‌اندازی کنید، بلکه امکان پیشرفت و بهبود دائمی را هم فراهم می‌سازند.

نظر شما چیست؟
مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور

مهسا هستم، عاشق زندگی، نوشتن، نقاشی و صد البته مهارت‌ها و تجربه های جدید :)

شبکه های اجتماعی
به جواب سوالت رسیدی؟

ثبت دیدگاه ها

100days
×