در سالهای اخیر دریافت کد رهگیری مالیاتی برای همه کسب و کارها الزامی شده و برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه کارت خوان باید کد مالیاتی دریافت کنند. اگر شما هم صاحب کسب و کار هستید و قصد دریافت درگاه پرداخت را دارید، این مقاله را از دست ندهید.
کد مالیاتی (Tax Code) چیست و چرا باید آن را دریافت کنیم؟ در این مقاله ابتدا درباره مفهوم توضیح داده و سپس آموزش دریافت کد مالیاتی را به صورت تصویری و گام به گام توضیح میدهیم.
بانک مرکزی در سال 1399، قانون جدیدی تصویب کرد که بر اساس آن، هر شخص با فعالیت اقتصادی باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشد. کد رهگیری مالیاتی یک کد 10 رقمی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی که فعالیت اقتصادی دارد برای دریافت درگاه پرداخت آنلاین و محاسبه مالیات، باید دریافت کند. سازمان امور مالیاتی پس از بررسی اطلاعات شخص و تایید آنها، این کد را صادر میکند و با استفاده از آن واریزیهای درگاه پرداخت و حساب شما را بررسی میکند.
بعد از ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور، یک کد رهگیری را دریافت خواهید کرد که برای ورود به سامانه مالیاتی و پرداخت مالیات به کار میرود. سامانه کد رهگیری مالیاتی با کمک این کد، برای کسبوکارها مالیات تنظیم میکند آنها را ملزم به پرداخت آن میکند..
برای دریافت کد مالیاتی کارتخوان، افراد حقیقی و حقوقی باید مدارک زیر را ارائه دهند.
اکنون که متوجه اهمیت کد مالیاتی برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی شدید طی مراحل زیر میتوانید آن را دریافت کنید. ثبتنام و دریافت کد مالیاتی رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه نیست.
برای دریافت کد مالیاتی به سایت my.tax.gov.ir مراجعه کنید و مراحل زیر را طی کنید.
نکته مهم: برای ثبت نام کد مالیاتی برای کارتخوان، اگر چند کسب و کار دارید، باید برای هرکدام یک کد رهگیری مالیاتی، دریافت و جداگانه ثبت نام کنید؛ مثلا دو سایت مختلف دارید. اما اگر بخواهید برای یک سایت، چند درگاه داشته باشید نیازی به چند کد مالیاتی ندارید و دریافت همان یک کد کافی است.
2. در مرحله بعدی از دریافت کد رهگیری، روی گزینه ورود به پیش ثبتنام الکترونیک کلیک کنید.
3. در این مرحله برای دریافت کد مالیاتی اشخاص حقیقی باید شماره ملی فرد و در صورت انتخاب شخص حقوقی، شناسه ملی شرکت را وارد کنید؛ بعد از وارد کردن کلمه امنیتی باید روی دکمه «ورود به ثبت نام» کلیک کنید.
در واقع باید از لیست کشویی یکی از گزینههای زیر را انتخاب کنید.
بعد از تکمیل اطلاعات برای دریافت کد مالیاتی با کد ملی، روی دکمه ورود به ثبتنام کلیک کنید.
در این مرحله از دریافت کدمالیاتی دستگاه کارتخوان، با یک صفحه مشابه صفحه زیر روبرو خواهید شد که باید روی گزینه پیش ثبت نام جدید کلیک کنید.
اگر قبلاً در این سامانه ثبتنام کرده باشید، لیست کسبوکارهای شما نمایش داده میشود. در غیر این صورت، کسبوکارتان ثبت نشده و باید روی دکمه پیش ثبتنام جدید کلیک کنید.
در قسمت بعدی کادری به شما نمایش داده میشود. در این مرحله در لیست کشویی دو گزینه در اختیار شما قرار میگیرد.
سپس اطلاعات دیگر مانند کد پستی، شماره موبایل و کلمه امنیتی را وارد و روی دکمه پیش ثبتنام جدید کلیک کنید.
در این بخش از آموزش دریافت کد مالیاتی برای سایت، باید شماره موبایل وارد شده را تایید کنید. یک کد چهار رقمی برای شما ارسال میشود آن را وارد کادر کنید و سپس روی ثبت کد فعالسازی و ادامه کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در مرحله بعد از کد مالیاتی با کد ملی، زمان وارد کردن اطلاعات شخصی رسیده است. این اطلاعات باید مطابق با کارت ملی شما باشد.
پس از پر کردن این اطلاعات روی استعلام اطلاعات و ادامه کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در مرحله اول و دوم اطلاعات خود را وارد کردهاید؛ اکنون اطلاعات شما استعلام میشود و میتوانید مواردی که در سازمان امور مالیاتی ثبت شدهاند را ببینید. اگر نواقصی در اطلاعات شما وجود داشته باشد، به شما اعلام میشود.
در این بخش میتوانید ویرایش اطلاعات اولیه را انتخاب کنید.
در این بخش از آموزش دریافت کد مالیاتی باید اطلاعات ناقص خود را تکمیل و رفع کنید. برای رفع هر کدام، کافی است روی آن کلیک کنید و اطلاعات صحیح را وارد کنید. یکی از این اطلاعات مربوط به ثبت محل اقامتگاه قانونی از طریق نقشه است. هنگام کلیک روی آن، یک نقشه در اختیار شما قرار گرفته میشود که باید محل اقامتگاه خود را روی آن مشخص کنید. فرقی هم نمیکند که کسبوکارتان کجا باشد. مهم این است که فقط یک اقامتگاه وارد کنید که میتواند یک کسبوکار خانگی، مغازه، دفتر کار یا هر چیز دیگری باشد. پس از انتخاب لوکیشن، کافی است روی ثبت کلیک کنید تا محل اقامتگاه شما ثبت شود.
در قدم بعد، دوباره به صفحه اطلاعات پرونده مالیاتی خود بازگردید و روی گزینههای بعدی مثل اطلاعات شغلی کلیک کنید تا صفحه زیر به شما نشان داده شود. برای ثبت کسب و کار جدید، ابتدا باید نام کسب و کارتان را بنویسید و سپس نوع کسب و کارتان را مشخص کرده و اگر کسب و کار شما انفرادی است سایر را انتخاب کنید.
در بخش بعدی پروانه کسب، کد بیمه کارگاه را وارد کنید. اگر کسب و کار شما بزرگ نیست نیازی به وارد کردن این اطلاعات نیست. در مراحل بعدی باید نوع مالکیت محل کسب و کار، تاریخ شروع فعالیت و سایر اطلاعات را تکمیل کنید.
پس از تکمیل اطلاعات، در این مرحله از دریافت کد مالیاتی روی ثبت کلیک کنید تا اطلاعات شما در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت شود. توجه داشته باشید که تمام این اطلاعات باید به دقت وارد شود. البته بسیاری از این قسمتها برای کسبوکارهای ضروری مهم نیست و در صورتی که مجوز دارید، باید اطلاعات آن را به صورت کامل وارد کنید. پس از وارد کردن آن، روی ثبت کلیک کرده و سپس به مرحله قبل بازگردید و اطلاعات ناقص دیگر خود را تکمیل کنید.
یکی از مهمترین بخشها وضعیت مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده است.
پس از انتخاب و ثبت، به صفحه ثبت اطلاعات برگردید و پس از تکمیل کردن تمام نواقص اطلاعاتی روی تایید نهایی اطلاعات کلیک کنید. البته حتماً یک بار دیگر اطلاعات آن را با دقت بخوانید و در صورتی که درست است، روی تایید اطلاعات و دریافت کدرهگیری کلیک کنید. در ادامه کد پیگیری به شما داده میشود؛ این کد را یادداشت کنید تا بتوانید فرآیند کار خود را پیگیری کنید. اکنون پیش ثبتنام شما تکمیل شده است و باید منتظر تایید اطلاعات خود باشید.
در نهایت شماره پیگیری زیر نمایش داده میشود که بهتر است آن را یادداشت کنید.
پس از بررسی و تایید اطلاعات توسط سازمان امور مالیاتی، نام کاربری و رمز عبور برای شما پیامک میشود. این پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور است که میتوانید با استفاده از آن وارد سامانه سازمان امور مالیاتی و اکانت خود شوید.
در آخرین مرحله برای دریافت کد مالیاتی، با آدرس register.tax.gov.ir و با کمک نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله قبل دریافت کردید، وارد سامانه شوید. کافی است. پس از ورود، از ستون سمت راست روی ابلاغ الکترونیک کلیک کرده و وارد بخش درخواست ابلاغ الکترونیک شوید: سپس روی تایید اطلاعات و درخواست کلیک کنید. اطلاعات یک بار دیگر به شما نمایش داده میشود و لازم است آن را بررسی و تایید کنید؛ اگر اطلاعات درست است، با کلیک روی تایید نهایی میتوانید اطلاعات خود را تایید کنید. نتیجه نهایی از طریق پیامک برای شما ارسال میشود.
یکی از مراحل مهم راه اندازی سایت، خرید هاست است. هاست وردپرس برای محصولات وردپرسی به طور کامل بهینه شده و بهترین عملکرد را برای افزونهها و قالبهای وردپرسی دارد.
اگر یک سایت داشته باشید، حتماً این سوال برایتان پیش میآید که ما هم باید کد مالیاتی دریافت کنیم؟ نه تنها سایت، بلکه کسبوکارهای کوچک و بزرگ دیگر هم ملزم به دریافت کد مالیاتی هستند.
در صورتی که کد مالیاتی نگیرید، امکان دریافت درگاه پرداخت وجود ندارد. البته اگر قبلاً یک بار کد مالیاتی گرفتهاید، نیازی به گرفتن مجدد آن نیست. چرا که پرونده شما نزد سازمان مالیات وجود دارد و میتوانید از همان کد قبلی استفاده کنید.
حال اگر از روشهای دیگری نظیر کارت به کارت هزینه را دریافت کنید، چه اتفاقی میافتد؟ اگر بعداً سازمان مالیات متوجه شود نه تنها باید مالیات آن را پرداخت کنید، بلکه باید جریمههای مربوط به آن را هم بپردازید.
اگر قصد دارید یک آنلاین شاپ طراحی کنید در گامهای طراحی سایت فروشگاهی همه نکاتی که باید رعایت کنید را آوردهایم؛ دریافت مالیاتی یکی از اقدامات مهم برای طراحی هر سایت فروشگاهی است.
پس از دریافت کد مالیاتی به راحتی میتوانید از درگاه پرداخت استفاده کنید. البته برای استفاده از درگاه پرداخت بانکها باید نماد تجارت الکترونیکی داشته باشید که فرآیند خاص خود را دارد. اگر بخواهید از درگاههای پرداخت واسط استفاده کنید، کافی است با کد مالیاتی خود در آن سایتها ثبتنام کنید تا در مدت زمان کوتاهی درگاه شما فعال شود.
یکی دیگر از اقداماتی که برای ارائه بهتر خدمت به مشتریان و جلب اعتماد آنها میتوانید انجام دهید راهاندازی سیستم چت آنلاین و تیکت است به این ترتیب مشتریان شما را یک فروشگاه حرفهای خواهند دید و راحتتر به شما اعتماد میکنند.
یکی از مهمترین چالشهایی که کسبوکارهای کوچک و بزرگ هنگام دریافت درگاه پرداخت با آن روبرو میشوند، کد مالیاتی است. در این مقاله سعی کردیم تمام فرآیندی که باید برای گرفتن کد مالیاتی طی کنید را بررسی کنیم.
اگر سوالی در مورد این مقاله دارید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنیم.
یک کد و شناسه رهگیری 10 رقمی است که برای افراد و کسب و کارهایی که فعالیت اقتصادی دارند صادر شده تا امور مالیاتی بتواند میزان مالیات آنها را محاسبه کند. این کد بعد از احراز هویت صادر شده و برای دریافت درگاه بانکی نیاز است.
3. هزینه لازم برای دریافت کد مالیاتی چقدر است؟
تمامی مراحل دریافت کد مالیاتی به صورت رایگان و بدون هزینه انجام میشوند.
4. تفاوت کد مالیاتی با کد اقتصادی چیست؟
کد اقتصادی یک کد 12 رقمی است که برای شناسایی شرکتهای فعال در حوزه اقتصادی و بررسی عملکرد مالیاتی آنها به کار میرود؛ دریافت این کد ضروری بوده و برای شرکتها مانند کد ملی برای افراد عمل میکند. در واقع شما برای شروع فعالیت اقتصادی به کد مالیاتی نیاز دارید و برای فعالیتهای مالیاتی به کد مالیاتی. کد اقتصادی را باید قبل از کد مالیاتی دریافت کنید.