با نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست، هر تغییری را که بخواهید روی سایت خود انجام میدهید بدون اینکه نگران این باشید چه اتفاقی برای سایتتان میافتد. اگر مبتدی هستید یا قصد دارید سایت خود را به یکباره به هاست منتقل کنید، این مقاله را از دست ندهید.
لوکال هاست برای افرادی مناسب است که قصد دارند ابتدا سایت خود را روی سیستم شخصی طراحی کرده و سپس آن را به هاست واقعی منتقل کنند. یا افرادی که در شروع کار هستند و برای آزمایش و تست قصد دارند یک سایت راهاندازی کنند و درگیر هزینه خرید دامنه نشوند. درواقع با استفاده از لوکال هاست، امکان راهاندازی سایت بدون هاست و دامنه وجود دارد؛ بنابراین برای نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست به تنها چیزی که نیاز دارید، یک نرمافزار شبیهساز هاست یا سرور مجازی نظیر Xampp است.
حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست چگونه است؟ در ادامه مراحل آموزش نصب بسته نصب آسان در لوکال هاست را به صورت تصویری آوردهایم.
در نصب وردپرس روی لوکال هاست، نحوه نصب این سیستم مدیریت محتوا را روی زمپ توضیح دادیم. اما اگر بخواهید قالب وردپرس روی لوکال نصب کنید چه باید بکنید؟ برای نصب قالب روی لوکال هاست، اولین قدم انتخاب یک نرمافزار شبیهساز هاست و سرور است تا بتوانید نرمافزارهای تحت وب را روی آن اجرا کنید. پیشنهاد ما استفاده از زمپ (Xampp) است که ماژولهای Apache و MySQL را با سرعتی بالا در اختیارتان قرار میدهد. در ادامه، تمام مراحل و جزئیات نصب زمپ تا نصب قالب وردپرس را بررسی میکنیم.
اولین قدم برای نصب و راهاندازی زمپ، دانلود آن از طریق سایت مرجع است. کافی است وارد سایت apachefriends.org شوید و نسخه موردنظرتان را دانلود کنید. پس از دانلود، فایل اجرایی با پسوند exe را اجرا کنید تا وارد فرآیند نصب نرمافزار شوید.
با کلیک روی گزینه Next وارد مرحله بعدی شده و تیک تمام قسمتها یا قسمتهایی که به آن نیاز دارید را بزنید. برای اجرا وردپرس یا نصب قالب آن، تنها نیاز به MySQL، Apache و phpMyAdmin دارید اما بهتر است همه گزینههای این بخش را تیک بزنید. سپس روی Next کلیک کنید.
در این مرحله باید محل نصب خود را مشخص کنید؛ بهترین محل، همان درایو ویندوز (C) است و بهتر است نام پوشه نرمافزار Xampp را هم تغییر ندهید.
سپس روی Next کلیک کنید و کمی منتظر بمانید تا فرآیند نصب کامل شود.
در نهایت، پس از کامل شدن نصب زمپ پنجره بالا به شما نمایش داده میشود که کافی است روی Finish کلیک کنید تا فرآیند آن تکمیل شود. اکنون، زمپ روی سیستم شما نصب شده و زمان اجرای آن رسیده است. برای فعالسازی شبیهساز سرور، کافی است زمپ را اجرا کنید تا پنجره زیر به شما نمایش داده شود:
در این مرحله از بسته نصب آسان در لوکال هاست، برای اجرای زمپ باید پیش نیازهای وردپرس یعنی دو ماژول Apache و MySql را فعال کنید که برای این کار، نیاز است گزینه Start روبرو آنها را بزنید. زمانی که هر دو گزینه مانند تصویر زیر سبز شدند؛ میتوانید نصب قالب وردپرس ر.ی لوکال را شروع کنید.
برای نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست یا هر هاست دیگری، اولین چیزی که به آن دارید دیتابیس است. برای ایجاد دیتابیس روی لوکال هاست و ورود به بخش phpMyAdmin دو راه پیش رویتان است:
پس از باز کردن محیط phpMyAdmin از طریق منوی سمت چپ روی New کلیک کنید؛ نام دیتابیس را وارد کرده و برای مرحله نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست این نام را به خاطر بسپارید. در بخش collection، برای سازگاری دیتابیس با زبان فارسی utf8_general_ci یا utf8_persian_ci را انتخاب کنید، سپس دکمه Create را بزنید.
برای ایجاد دیتابیس در لوکال هاست فقط به انتخاب نام نیاز دارید و قابلیت انتخاب نام کاربری و پسورد برای آن وجود ندارد.
در این مرحله از آموزش نصب بسته نصبی وردپرس در لوکال هاست دیتابیس خود را ایجاد کردید و زمان آن رسیده که به سراغ نصب قالب روی لوکال هاست در مرحله بعد بروید.
آخرین مرحله از نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست، بارگذاری و راهاندازی بسته نصب آسان است. برای این کار، ابتدا باید فایل بسته نصبی قالب وردپرس را از طریق پنل راست چین خود دانلود کنید. بسته نصبی وردپرس معمولاً از دو فایل تشکیل شده است:
سپس فایلهای آن را در مسیر زیر کپی کنید:
C:\xampp\htdocs
اگر نیاز دارید تا با وارد کردن آدرس localhost سایت شما نمایش داده شود، کافی است در همین مسیر فایلهایتان را کپی کنید. اگر میخواهید در ساب فولدر نمایش داده شود، یک فولدر با نام موردنظر ایجاد کنید و فایلهای موردنظر را در آن کپی کنید. مثلاً اگر قرار است سایتتان با آدرس localhost/rtl در دسترس باشد، پوشهای به نام rtl در این مسیر ایجاد کنید و فایلهایتان را در آن قرار دهید.
اکنون زمان نصب قالب روی لوکال هاست رسیده است تا سایت شما با قالب موردنظر در دسترس قرار بگیرد. برای این کار، آدرس localhost/installer.php یا localhost/rtl/installer.php (همان پوشهای که ایجاد کردهاید و باید بهجای rtl نام پوشه موردنظر خود را قرار دهید) را باز کنید تا با تصویر زیر روبرو شوید.
در این مرحله تمام گزینهها تیک Pass را دریافت کردهاند. در صورتی که روی گزینه «+» کلیک کنید، همه بخشهای مربوط به آن نمایش داده میشود. در بخش پایانی این مرحله، قوانین را با زدن تیک accept قبول کرده و وارد مرحله بعد شوید.
در قدم بعد، باید اطلاعات دیتابیس ایجاد شده را وارد کنید تا اطلاعات بسته نصبی روی آن قرار بگیرد. اطلاعات دیتابیس موردنظر به صورت زیر است:
پس از وارد کردن اطلاعات بالا، روی Test Database کلیک کنید تا اتصال به دیتابیس بررسی شود.
در قدم بعد از این مرحله آموزش نصب بسته نصبی وردپرس در لوکال هاست، زمان وارد کردن عنوان سایت و مسیر آن میرسد:
در قدم بعدی، روی Options کلیک کنید تا یک نام کاربری جدید برای خودتان جهت دسترسی به وردپرس ایجاد کنید:
پس از چند دقیقه نصب قالب روی لوکال هاست به اتمام میرسد و امکان دسترسی به سایت وجود دارد:
با کلیک روی گزینه Site Login یا باز کردن آدرس localhost/wp-admin میتوانید وارد پیشخوان وردپرس شوید و سایت خود را مدیریت کنید.
نکته مهم: پس از نصب، حتماً فایلهای installer.php و فایل زیپ مربوط به بسته نصبی را حذف کنید تا افراد دیگر امکان دسترسی به آن را نداشته باشند. البته در لوکال هاست این امکان وجود ندارد اما اگر بسته نصبی را روی سیپنل یا دایرکت ادمین نصب میکنید، حتماً حواستان به این موضوع باشد.
هنگام نصب قالب با بسته نصبی روی لوکال هاست امکان مواجه شدن با خطاهای زیر وجود دارد:
این خطا به دلیل سطح دسترسی بروز میدهد. برای رفع آن، سطح دسترسی مجوز یا permission تمام فایلهای بسته نصبی را بررسی کنید؛ سطح دسترسی مناسب برای پوشهها 755 و برای فایلها 644 است.
اگر در مسیر نصب قالب فایل wp-config.php وجود داشته باشد، با این خطا روبرو میشوید که باید آن را پاک کنید.
اگر ماژول Zip فعال نباشد، با این خطا روبرو میشوید. برای رفع آن کافی است فایل Zip را در مسیر نصب به صورت دستی از حالت فشرده خارج و مجدداً مراحل نصب را طی کنید.
در نصب قالب روی لوکال هاست کمتر با خطا روبرو میشوید و اگر هم روبرو شدید، کافی است از راههای بالا برای رفع خطاهای نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست استفاده کنید.
نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست کار سختی نیست و در کمتر از چند دقیقه امکانپذیر است. در این مقاله سعی کردیم به بررسی مرحله به مرحله آموزش نصب بسته نصبی وردپرس در لوکال هاست بپردازیم تا به راحتی بتوانید قالب موردنظرتان را روی لوکال هاست نصب کرده و آزمایش کنید. اگر سوالی در مورد این مقاله دارید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنیم.
1. نصب قالب در لوکال هاست چگونه است؟
برای نصب قالب در لوکال هاست ابتدا باید یک شبیهساز نظیر زمپ نصب کنید. سپس فایلهای بسته نصبی را در مسیر نصب وردپرس قرار دهید و یک دیتابیس برای راهاندازی سایت ایجاد کنید. در نهایت، وارد فرآیند نصب بسته نصبی قالب وردپرس شوید تا سایتتان با قالب موردنظر اجرا شود.
2. نصب قالب در لوکال هاست چه کاربردی دارد؟
گاهی اوقات، هدف کاربران از راهاندازی و نصب قالب، یادگیری، آزمایش یا توسعه قالب است. در این صورت، نیازی به هاست و دامنه نیست و میتوانید با استفاده از لوکال هاست آن را بررسی کنید. پس از آن که قالب را آزمایش کردید یا توسعه دادید، به راحتی امکان انتقال به هاست اصلی وجود دارد.
3. آیا نصب قالب به صورت دستی در لوکال هاست امکانپذیر است؟
بله شما میتوانید قالب را از طریق پوشه Theme در wp-content نصب کنید. البته باید این موضوع را درنظر داشته باشید که دموی قالب به طور کامل نصب نخواهد شد و فقط پوسته بارگذاری میشود. بنابراین اگر میخواهید دموی قالب را روی سایت خود فعال کنید، بهتر است حتماً از بسته نصبی قالب استفاده کنید.