سرور مجازی چیست؟ همه چیز درباره VPS

سرور مجازی چیست؟ همه چیز درباره VPS

سرور مجازی بخشی از یک سرور فیزیکی و مناسب کسانی است که به دنبال یک میزبانی وب حرفه‌ای هستند. سرور مجازی دارای امکاناتی از جمله دسترسی روت، منابع قابل‌تنظیم و امنیت پیشرفته را به همراه قیمت مناسب است.

13 14 مرداد 1403 آخرین بروزرسانی: 24 بهمن 1403

در دنیای مدرن میزبانی وب، سرور مجازی (VPS) راه‌حلی هوشمندانه است که با تقسیم یک سرور فیزیکی به بخش‌های مستقل، کنترل و امنیت سرور اختصاصی را با هزینه‌ای مقرون به صرفه فراهم می‌کند. این فناوری از تکنیک‌های مجازی‌سازی برای ارائه انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و بهینه‌سازی منابع بهره می‌برد و امکان مدیریت آسان و سفارشی‌سازی دقیق محیط میزبانی را به کاربران می‌دهد؛ ما امروز در این مقاله قصد داریم به این که سرور مجازی چیست و چگونه کار می‌کند بپردازیم.

vps یا سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی (Virtual Private Server) بخشی از یک سرور فیزیکی است که توسط نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور تقسیم می شود و  به عنوان یک سرویس توسط یک شرکت میزبانی اینترنتی فروخته می‌شود. سرور مجازی که به اختصار به آن VPS گفته می‌شود، ماشینی است که یک محیط ایزوله و اختصاصی برای میزبانی کلیه نرم‌افزارها و داده‌های مورد نیاز برای اجرای یک اپلیکیشن یا وب‌سایت فراهم می‌کند.

سرور مجازی چطور کار می‌کند؟

VPS بخشی از سرور اختصاصی است که به صورت مستقل عمل می‌کند. VPS (وی پی اس) با استفاده از فناوری مجازی‌سازی برای ایجاد چندین محیط مجازی جدا از هم روی یک سرور فیزیکی واحد عمل می‌کند، این قابلیت از طریق یک لایه نرم‌افزاری به‌نام Hypervisor بین سخت‌افزار فیزیکی و ماشین‌های مجازی به دست می‌آید. هایپروایزر منابع اختصاصی سرور را به هر VPS اختصاص می‌دهد و اطمینان ایجاد می‌کند که آن‌ها مستقل از یکدیگر کار کنند.

هر VPS دارای سیستم‌عام خاص خود، منابع اختصاصی و دسترسی روت است. کاربران این امکان را دارند که نرم‌افزار موردنظرشان را نصب و پیکربندی کنند و همانند یک سرور فیزیکی، مدیریت سرور را انجام دهند. ایزوله‌سازی VPSها تضمین می‌کند که فعالیت‌های یک کاربر روی دیگر کاربران همان سرور فیزیکی تاثیر نمی‌گذارد و ثبات، سرعت و امنیت بهتری را برای میزبانی وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها یا سایر خدمات ارائه می‌دهد.

سرور مجازی چیست و نحوه تقسیم یک سرور به چند vps

انواع سرور مجازی کدامند؟

انواع سرور مجازی را می‌توان بر اساس نحوه مدیریت، سیستم عامل و موقعیت مکانی به 3 دسته تقسیم می‌شود و در ادامه در مورد ویژگی‌ها و کاربرد هر کدام بیشتر توضیح می‌دهیم:

انواع سرور مجازی براساس نحوه مدیریت

  • سرورهای مدیریت‌شده: این سرورها خدمات مدیریت جامعی دارند که پشتیبانی هاستینگ، وظایفی مانند نگهداری، به‌روزرسانی، امنیت و پشتیبان‌گیری سرور را انجام می‌دهد. سرورهای مجازی مدیریت‌شده برای کاربران مبتدی ایدئال هستند.
  • سرورهای مدیریت‌نشده: تمام جنبه‌های این سرورها از جمله راه‌اندازی، نگهداری و امنیت، باید توسط کاربر مدیریت شوند. این نوع سرورکنترل و انعطاف‌پذیری بدارند و برای کاربرانی که تخصص فنی دارند مناسب هستند.
  • سرورهای نیمه‌مدیریتی: این نوع VPS ترکیبی از سرورهای مدیریت‌شده و مدیریت‌نشده است، به این‌صورت که ارائه‌دهنده هاستینگ، وظایف مدیریتی اولیه را انجام می‌دهد و کاربر مسئول تنظیمات و  سایر برنامه‌های خاص‌تر است.

انواع سرور مجازی براساس سیستم‌عامل

سرورهای مجازی معمولاً با دو سیستم‌عامل اصلی ویندوز و لینوکس ارائه می‌شوند که در ادامه هر یک را معرفی می‌کنیم:

سرور مجازی ویندوزی (Windows VPS)

این نوع سرور مجازی بر روی سیستم‌عامل ویندوز اجرا می‌شود و کاربرانی که به برنامه‌های مایکروسافت مانند ASP.NET،MS SQL و Visual Basic نیاز دارند،  سرور مجازی ویندوز را را انتخاب می‌کنند. Windows VPS دارای مزایای زیر است:

  • رابط کاربرپسند: ویندوز به‌دلیل رابط بصری و استفاده آسان شهرت دارد و مدیریت و تنظیمات سرور را ساده می‌کند.
  • سازگاری بالا: این VPS از طیف گسترده‌ای از اپلیکیشن‌های نرم‌افزاری، فریم‌ورک‌های توسعه و پایگاه‌های داده ویندوزی پشتیبانی می‌کند و برای کاربرانی که از برنامه‌های مبتنی بر ویندوز استفاده می‌کنند، مناسب است.
  • ویژگی‌های امنیتی: ویژگی‌هایی مانند فایروال ویندوز، کنترل حساب کاربری (UAC) و رمزگذاری BitLocker به محافظت از سرور و داده‌ها در برابر دسترسی‌های غیرمجاز و تهدیدات امنیتی کمک می‌کنند.

سرور مجازی لینوکسی (Linux VPS)

اگر می‌خواهید بدانید که این نوع VPS چیست، باید بگوییم که این سرور بروی سیستم‌عامل لینوکس مانند اوبونتو، CentOS یا Debian اجرا می‌شود. سرور مجازی لینوکسی به‌دلیل پایداری مناسب، عملکرد مطمئن و منبع‌باز بودن، طرفداران زیادی دارد و به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از ویژگی‌های کلیدی سرور لینوکسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد و پایداری بالا: VPS لینوکسی، عملکرد و پایداری بالایی دارد و به همین دلیل برای وب‌سرورها و سایت‌های پربازدید به خوبی کار می‌کند.
  • قیمت مناسب: لینوکس به‌دلیل منبع‌باز بودن، هزینه‌های صدور مجوز پایینی دارد و می‌تواند یک مزیت برای کاربرانی باشد که به‌دنبال به‌حداقل‌رساندن هزینه‌های خود هستند.
  • انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی: این نوع سرور گزینه‌های انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی بالایی دارد و به کاربران این امکان را می‌دهد تا محیط سرور را براساس نیازهای خاص خود سفارشی سازی کنند.
  • امنیت: لینوکس به‌دلیل معماری قوی، در دسترس‌بودن ابزارهای امنیتی متعدد و به‌روزرسانی دائمی امنیت بالایی دارد.
  • پشتیبانی از اپلیکیشن‌های متنوع: سرور مجازی لینوکسی از انواع اپلیکیشن‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی از جمله PHP ،Python و Ruby پشتیبانی می‌کند و به‌همین‌دلیل برای انواع مختلف پروژه‌های وب، قابل‌استفاده است.

انواع سرور مجازی براساس موقعیت مکانی

سرورهای مجازی با توجه به موقعیت مکانی به سه دسته زیر تقسیم‌ می‌شوند:

  • سرور محلی: این نوع VPS از نظر فیزیکی در همان کشور یا منطقه‌ای که کاربر قرار دارد، مستقر شده و سرعت انتقال داده سریع‌ و تاخیر کمتری دارد.
  • سرور جهانی: این سرور مجازی در یک کشور یا منطقه متفاوت قرار دارد و برای کسب‌وکارها یا سازمان‌های بین‌المللی استفاده می‌شود.
  • سرور ابری: این سرور در زیرساخت ابری میزبانی می‌شود و توزیع منابع در چندین سرور، پایداری و دسترسی بیشتری را تضمین می‌کند.

ویژگی‌های سرور مجازی

سرورهای مجازی دارای انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت نصب و پیکربندی نرم‌افزارهای مورد نیاز، مقیاس‌پذیری و… است و کاربران کنترل کاملی بر تنظیمات سرور داشته دارند. در این بخش ویژگی‌های منحصربه‌فرد سرور مجازی را آورده‌ایم:

  • دسترسی روت (Root)

با دسترسی روت، کنترل کاملی را روی سرور فراهم می‌شود و به شما امکان می‌دهد تا آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنید. به‌علاوه امکان نصب نرم‌افزار سفارشی، اقدامات امنیتی و به‌روزرسانی سیستم وجود دارد.

  • محیط ایزوله

هر VPS به‌طور مستقل با سیستم‌عامل و منابع اختصاصی خود کار می‌کند. به‌همین دلیل از تاثیرگذاری سایر کاربران بر روی VPS شما جلوگیری می‌کند و ثبات و امنیت آن را افزایش می‌دهد.

  • سیستم‌عامل‌های متعدد

سرور مجازی، امکان انتخاب از بین سیستم‌عامل‌های لینوکس یا ویندوز را ارائه می‌دهد تا بتوانید سیستم‌عاملی را انتخاب کنید که به بهترین شکل با نیازهای شما مطابقت داشته باشد.

  • پشتیبان‌گیری و امنیت

VPSها معمولا دارای ویژگی پشتیبان‌گیری خودکار برای محافظت از داده‌ها و اطمینان از بازیابی سریع در صورت ازدست‌دادن اطلاعات  هستند. به‌علاوه، به امکانات امنیتی قوی مانند فایروال، حفاظت DDoS و پشتیبانی از گواهی SSL برای محافظت از سرور مجهز شده‌اند.

  • مقیاس‌پذیری

در سرورهای مجازی  می‌توانید منابعی مانند CPU، RAM و فضای ذخیره‌سازی را بر اساس نیازهای خود افزایش دهید یا کاهش دهید. این انعطاف‌پذیری کمک می‌کند با توجه به تغییرات ترافیک و نیازهای پردازشی، منابع سرور را بهینه‌سازی کنید و از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

مزایا و معایب سرور مجازی چیست؟

در این قسمت بررسی می‌کنیم که مزایا و معایب VPS چیست.

مزایای سرور مجازی

  • مقرون‌به‌صرفه: این سرورها نسبت به امکانات و ویژگی‌هایی که ارائه می‌دهند، هزینه پایینی دارند.
  • قابلیت سفارشی‌سازی: کاربران از طریق دسترسی روت می‌توانند تغییرات و تنظیمات موردنیاز خود را انجام دهند و محیط سرور را مدیریت کنند.
  • انعطاف‌پذیری: این سرور از سیستم‌عامل‌ها و کنترل‌پنل‌های مختلف پشتیبانی می‌کند و انعطاف‌پذیری بالایی در انتخاب نرم‌افزار و ابزارهایی مورد نیاز کاربران دارد.
  • پشتیبانی فنی: ارائه‌دهندگان سرور مجازی، معمولاً پشتیبانی فنی مناسبی دارند و به کاربران در مدیریت و عیب‌یابی سرورهای خود کمک می‌کنند.

معایب VPS چیست؟

  • مشکلات تخصیص منابع: برخی از ارائه‌دهندگان VPS ممکن است سرورهای خود را یا مشخصات فنی ضعیف ارائه دهند و کاربران مجبور شوند چند سرور را به‌طور هم‌زمان اجاره کنند.
  • دانش فنی سطح بالا: مدیریت VPS معمولاً به مقداری تخصص فنی در زمینه IT نیاز دارد، به‌خصوص اگر ازنوع مدیریت‌نشده باشد و نگهداری به‌روزرسانی آن‌ها می‌تواند زمان‌بر و پیچیده باشد

VPS یا سرور مجازی مناسب چه کسانی است؟

سرور مجارزی با امکانات و قابلیت‌هایی که دارد برای کسانی که به دنبال میزبانی وب حرفه‌ای هستند مناسب است و دارای کاربردهای زیر است:

1. میزبانی وب

اولین و مهم‌ترین کاربرد سرور مجازی میزبانی وب است، این سرویس برای وب‌سایت‌های پربازدید کاربرد دارد و عملکرد، امنیت و مقیاس‌پذیری بهتری در مقایسه با هاست اشتراکی ارائه می‌دهد. سرور مجازی افزایش ترافیک را مدیریت می‌‍کند و یک محیط پایدار برای سایت‌هایی با ورودی بالا ارائه می‌دهد.

 آزمایش و توسعه اپلیکیشن

توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌‌ از سرور مجازی اندروید برای ایجاد محیط‌های توسعه، آزمایش اپلیکیشن‌های جدید و اجرای سیستم‌های یکپارچه‌سازی/ استقرار مداوم (CI/CD) استفاده می‌کنند.

 جایگزین سرورهای گیم

سرورهای مجازی می‌توانند میزبان سرورهای گیم خصوصی برای انجام بازی‌های چندنفره مانند Minecraft، Rust و Terraria باشند. سفارشی‌سازی، کاهش تاخیر و عملکرد پایدار آن‌ها، باعث شده است که به یک جایگزین مقرون‌به‌صرفه برای سرورهای بازی اختصاصی تبدیل شوند.

 سرور ایمیل یا پست الکترونیک

کسب‌وکارها می‌توانند سرورهای ایمیل خود را با VPS راه‌اندازی کنند تا از هزینه‌های مربوط به خدمات ایمیل شخص ثالث جلوگیری کنند و کنترل و مدیریت بهترین بر روی ایمیل‌های خود داشته باشند.

VoIP

از سرورهای مجازی می‌توان برای میزبانی سرورهای VoIP استفاده کرد که امکان برقراری ارتباطات اینترنتی (مثل تماس‌های صوتی و تصویری) را برای کسب‌وکارها و گیم‌های گروهی فراهم می‌کند و در عین حال حریم خصوصی و کنترل کانال‌های ارتباطی را تضمین می‌کند.

VPN

سرور مجازی برای میزبانی یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) کاربرد دارد و با افزایش امنیت و حریم خصوصی آنلاین از داده‌ها در برابر هکرهای احتمالی محافظت می‌کند.

بکاپ و پشتیبان‌گیری

از دیگر کاربردهای VPS برای ذخیره سازی داده‌هاست و به‌عنوان یک سرور پشتیبان عمل می‌کند و مکانی امن برای ذخیره داده‌های مهم ارائه می‌دهد.

سرور مجازی برای ساخت ربات تلگرامی

VPS یک بستر قدرتمند و انعطاف‌پذیر برای اجرای ربات‌های تلگرامی است. با استفاده از سرور مجازی، می‌توانید ربات خود را با پایداری، سرعت و امنیت بیشتری اجرا کنید.

سرویس ابری خصوصی

کسب‌وکارها می‌توانند از این نوع میزبانی وب برای ایجاد سرویس‌های ابری خصوصی برای میزبانی اپلیکیشن‌ها، پایگاه‌های داده و سایر منابع استفاده کنند که کنترل و امنیت بیشتری ارائه می‌دهند.

در مقاله کاربردهای سرور مجازی اطلاعات کاملی در مورد

تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی در چیست؟

سرور مجازی برخلاف هاست اشتراکی، دسترسی روت کامل دارد و به کاربران اجازه می‌دهد تا سیستم‌عامل، نرم‌افزار و تنظیمات خود را نصب و پیکربندی کنند و سطح بالایی از کنترل و انعطاف‌پذیری را در اختیار داشته باشند.

در هاست اشتراکی ممکن است منابع توسط یکی از مشترکان به صورت کامل استفاده شود به طوریکه بقیه سرویس های میزبانی شده مثل سایر وب سایت ها دان شوند اما در سرور مجازی تعداد کمی کاربر دارد و منابع هر فرد مختص خود اوست. از نظر قیمت هاست اشتراکی مقرون به صرفه تر است اما امکانات و قابلیت‌های کمتری نسبت به سرور مجازی دارد.

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی و مجازی هر دو دارای منابع بیشتری نسبت به سایر سرویس‌ها هستند اما VPS از نظر سخت افزار قوی‌تر است و منابع بیشتری دارد. یکی دیگر از تفاوت ‌های این دو سرویس این است که سرورهای اختصاصی دسترسی انحصاری به تمام منابع سخت‌افزاری دارند، درحالی‌که سرورهای مجازی تنها به منابعی دسترسی دارند که برای آن‌ها تعیین شده است. از نظر قیمت سرورهای مجازی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند وا سرورهای اختصاصی گران‌تر هستند.

چگونه یک سرور مجازی مناسب انتخاب کنیم؟

برای انتخاب یک سرور مجازی مناسب، باید به عواملی مانند منابع سخت‌افزاری (RAM، CPU، فضای ذخیره‌سازی)، سیستم‌عامل دلخواه (لینوکس یا ویندوز)، و پشتیبانی فنی توجه کرد. از میان گزینه‌های موجود، سرور مجازی راست چین کلود با ویژگی‌هایی نظیر آپتایم 99.99%، پشتیبانی 24 ساعته، و ارائه گواهی SSL رایگان انتخابی ایده‌آل برای میزبانی مطمئن و ایمن هستند. همچنین، این مجموعه با استفاده از سیستم‌های مانیتورینگ قوی به شما اطمینان می‌دهد که سرور شما در هر لحظه تحت نظارت دقیق قرار دارد. با این ویژگی‌ها، راست چین کلود می‌تواند گزینه‌ای عالی برای کسب‌وکارها و پروژه‌های حساس باشد.

سرور مجازی ایران
پلن استاندارد
حجم 5 گیگابایت 1 عدد ادان دامین هارد SSD NVME پر سرعت وب سرور لایت اسپید

و در پایان

در این مقاله دانستیم سرور مجازی چیست، چه مزیت و معایبی دارد، تفاوت آن با هاست اشتراکی چیست و برای خرید سرور مجازی به چه نکاتی باید توجه کرد؛ از این که تا اینجا همراه ما بودید ممنونیم؛ اگر هنوز هم ابهاماتی در مورد سرورهای مجازی دارید، نگران نباشید. بخش نظرات مکانی امن برای پرسیدن هرگونه سوال است.

سوال متداول 

  • فرق VPN و VPS چیست؟

VPS نوعی میزبانی وب است که از فناوری مجازی‌سازی برای تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی استفاده می‌کند. در طرف مقابل، VPN سرویسی است که یک اتصال امن و رمزگذاری‌شده از طریق اینترنت را ایجاد می‌کند و به کاربران امکان می‌دهد تا با مخفی‌کردن آدرس IP خود به‌صورت ناشناس از وب استفاده کنند.

  • در انتخاب سرور مجازی چه چیزی مهم است؟

انتخاب یک VPS مناسب به عوامل زیاد بستگی دارد؛ رم، فضای ذخیره‌سازی و موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر از مهم‌ترین این عوامل هستند.

  • تفاوت سرور مجازی ایران و خارج چیست؟

انتخاب بین سرور مجازی ایرانی و خارجی به عوامل مختلفی مثل بودجه، نوع وب‌سایت و اولویت شما بستگی دارد. سرورهای ایرانی معمولاً ارزان‌تر و پشتیبانی فارسی دارند اما ممکن است سرعت و پایداری کمتری داشته باشند. سرورهای خارجی برعکس، گران‌ترند اما سرعت و پایداری بالاتری دارند.

  • آیا سرور مجازی امن است؟

میزبانی VPS می تواند امنیت بیشتری نسبت به هاست اشتراکی ارائه دهد، زیرا هر VPS در یک محیط ایزوله عمل می کند و خطر تأثیر یک حساب کاربری در معرض خطر روی دیگران را در همان سرور کاهش می دهد.

نظر شما چیست؟
مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور

مهسا هستم، عاشق زندگی، نوشتن، نقاشی و صد البته مهارت‌ها و تجربه های جدید :)

شبکه های اجتماعی
به جواب سوالت رسیدی؟

دیدگاه ها (13)

میلاد میلاد 20 شهریور 1403

ممون از مقاله خوبتون جزئیات کاملی در مورد سرور مجازی ارائه دادید

آیا مفید بود ؟
علی علی 1 مهر 1403

ی سوال دارم برای سرورهای مجازی ک مدیریت نشده هستند چه قدر نیاز ب تخصص داریم؟

آیا مفید بود ؟
رضا رضا 1 مهر 1403

باید آشنایی با سرورها داشته باشید و بتونید مواردی مانند نصب نرم افزارها، بکاپ گیری، امنیت را بررسی و مدیریت کنید

آیا مفید بود ؟
جواد جواد 1 مهر 1403

هزینه سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی چه قدر تفاوت داره؟

آیا مفید بود ؟
زهرا زهرا 1 مهر 1403

در سرور مجازی هزینه کمتر از سرور اختصاصی هست و با توجه به امکاناتی که برای هر سرور مدنظرتون هست متفاوت هست

آیا مفید بود ؟
مریم مریم 15 مهر 1403

ممنون از مقاله خوبتون سرور مجازی با امکاناتی که دارد برای سایت های فروشگاهی بزرگ توصیه میشه و نسبت به بقیه سرویس های هاستینگ به صرفه تر هست

آیا مفید بود ؟
bahre bahre 15 مهر 1403

هزینه سرور مجازی نسبت به امکاناتی که دارد مقروون به صرفه تر هست

آیا مفید بود ؟
زهرا زهرا 15 مهر 1403

بله سرور مجازی مناسب سایت های متوسط و بزرگ است که به دنبال منابع اختصاصی بیشتر، سرعت بالا هستند مناسب است و به جای خرید هاست اختصاصی می توان از سرور مجازی استفاده کرد

آیا مفید بود ؟
زهرا غفاری زهرا غفاری 15 مهر 1403

خوشحالیم که برای شما مفید بود

آیا مفید بود ؟
کیانا اقبالی کیانا اقبالی 25 مهر 1403

ممنون از مقاله کامل اتون

آیا مفید بود ؟
زهرا غفاری زهرا غفاری 25 مهر 1403

خوشحالیم که برای شما مفید بود

آیا مفید بود ؟
امین محرمی امین محرمی 21 بهمن 1403

سلام برای سایتی با 400 محصول سرور مجازی پاسخگوی نیاز سایت هست؟

آیا مفید بود ؟
زهرا غفاری زهرا غفاری 21 بهمن 1403

بله، سرور مجازی برای سایتی با 400 محصول مناسب است باید حجم مناسبی خریداری کنید که پاسخگوی ترافیک سایت شما باشد.

آیا مفید بود ؟

ثبت دیدگاه ها

100days
×