اگر برای تست برنامهها، استفاده محدود، یا یادگیری نحوه استفاده از سرور مجازی به دنبال یک گزینه اقتصادی هستید، سرور مجازی رایگان گزینه مناسبی است. این سرویس به شما امکان میدهد بدون هزینه، به منابع پایه دسترسی پیدا کنید و تجربه کار با سرور مجازی را به دست آورید.
سرور مجازی رایگان معمولاً دارای محدودیتهایی در منابع و مدت زمان استفاده هستند و برای پروژههای بزرگ یا طولانیمدت مناسب نیستند. اگر قصد دارید برنامهها را تست کنید یا مهارتهای خود را در مدیریت سرور مجازی افزایش دهید، سرور مجازی رایگان گزینهای مناسبی است. این سرویس هرچند که معمولاً منابع و مدت زمان محدودی دارد، بیشتر برای نیازهای کوتاهمدت مناسب است. در این مقاله قصد داریم به بررسی سرور مجازی رایگان، مزایا و معایب آن بپردازیم و چند مورد از بهترین ارائهدهندگان سرور مجازی رایگان را معرفی میکنیم .
کاربران زمانی که به سرور قوی و حرفهای نیاز داشته باشند، به سراغ خرید سرور اختصاصی میروند اما گاهی اوقات به منابع کمتری نسبت به سرور اختصاصی نیاز دارند، در این صورت سرور مجازی که بخشی از سرور اختصاصی است، نیاز کاربران را برطرف میکند. در سرور مجازی یا VPS استفاده از نرمافزارهای مجازیسازی یک سرور فیزیکی را به بخشهای کوچکتری تقسیم میشود و هر بخش منابع مختص به خود را دارد، این منابع تنها مربوط به همان کاربری است که آن بخش از سرور را اجاره یا خریداری کرده است.
سرور مجازی بر اساس سیستم عامل، موقعیت فیزیکی سرور، منابع و… دستهبندی میشود و هنگام خرید سرور مجازی باید حواستان با تمام این فاکتورها باشد که در مقاله سرور مجازی چیست به صورت کامل به این موارد پرداخته شده است.
سرور مجازی رایگان معمولا برای زمان کوتاه چند ساعت یا چند روز استفاده میشود و برای استفاده طولانی مدت توصیه نمیشود. سرور مجازی رایگان برای تست نرمافزار و اپلیکیشنهای تحت وب کاربرد دارد، همچنین برای یادگیری نحوه کار کردن با یک سرور میتوانید از یک سرور مجازی رایگان استفاده کنید.
اگر قصد استفاده از سرور مجازی رایگان را دارید، در این بخش از مقاله همراه ما باشید تا چند مورد از بهترین سرورهای مجازی رایگان دنیا را معرفی کنیم:
یکی از VPSهای رایگان، سرویس Amazon AWS Free Tier است. در این شرکت سرویسهای مختلفی وجود دارد که به شکلهای 12 ماه رایگان و نسخه تریال ارائه میشوند. در سرویسهای این شرکت امکان استفاده از Elastic Compute Cloud وجود دارد.
سرور مجازی رایگان گوگل یکی از امکانات رایگانی که گوگل در اختیار کاربران قرار داده است. با استفاده از سرویس Google Cloud Platform Free Tier شما به راحتی میتوانید به برخی از سرویسهای رایگان مانند Google Compute Engine و Google App Engine دسترسی داشته باشید.
اگر نیاز به سرور مجازی کوتاه مدت دارید، شرکت Cloudways یک سرور مجازی برای مدت زمان 3 روز در اختیار شما قرار میدهد و اگر به دنبال سرور مجازی ساعتی و کوتاه مدت هستید مناسب شماست. از مهمترین ویژگیهای این سرویس میتوان به سرویس رایگان انتقال سایت، بیش از 25 مرکز داده، آی پی اختصاصی و منابع کافی اشاره کرد.
شرکت Vultr یکی دیگر از ارائهدهندگان سرور مجازی رایگان است که برای مدت زمان 30 روز بدون پرداخت هزینه میتوانید از آن استفاده کنید. مهمترین ویژگیهای سرور مجازی رایگان این شرکت شامل هارد SSD، استفاده از سرویس ابری، آی پی اختصاصی، منابع کافی و… اشاره کرد.
مایکروسافت یکی دیگر از شرکتهای ارائهدهنده سرور مجازی رایگان است که این سرویس را با نام Azure Free Tier ارائه میکند. خدماتی که در این سرویس ارائه میشود، شامل Virtual Machines و App Services هستند و به راحتی میتوانید از این سرویس استفاده کنید.
شرکت Utho یکی دیگر از ارائهدهندگان سرور مجازی ابری رایگان، به شما در داشتن یک سرویس پرسرعت با کمترین هزینه (حتی بدون هزینه) کمک میکند. این شرکت بیش از 7 دیتاسنتر دارد تا مشتریان به راحتی بتوانند با کمترین تاخیر، سایت خود را در اختیار کاربران قرار دهند.
اگر نیاز به سرور مجازی رایگان دارید، شرکت Heroku هم این سرویس را ارائه میدهد. با استفاده از نسخه رایگان سرور مجازی این مجموعه به راحتی میتوانید برای تست سرویسهای این شرکت و حتی تست سایت یا اپلیکیشن خود استفاده کنید. البته استفاده از این سرویس محدودیتهای مختلفی نظیر محدودیت زمانی هم دارد اما امکانات مناسب و قابل قبولی در اختیارتان قرار میدهد.
با استفاده از سرور مجازی رایگان Kamatera امکان استفاده 30 روزه از سرویس موردنظر را دارید. همچنین امکان سفارش سرور بر اساس لوکیشن، سیستم عامل و کنترل پنل وجود دارد.
اگر نیاز به سرور مجازی رایگان با پشتیبانگیری روزانه دارید، Scala Hosting بهترین انتخاب است. این سرور مجازی رایگان امکانات قابل قبولی در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید از منابع کافی برای آزمایش سایت و اپلیکیشن خود استفاده کنید.
یکی دیگر از ارائهدهندگان سرور مجازی رایگان که رمناسب برای میزبانی سایت و اپلیکیشن است، شرکت AccuWeb Hosting است. امکان استفاده از سرور مجازی این شرکت برای مدت زمان 30 روز بهصورت رایگان وجود دارد.
استفاده از سرور مجازی رایگان مزایا و معایب خاص خود را دارد. پیش از استفاده، باید ببینید که استفاده از آن ارزشش را دارد یا بهتر است به سراغ خرید سرور مجازی بروید. در این بخش از مقاله مهمترین مزایا و معایب سرور مجازی رایگان را بررسی میکنیم تا اگر قصد خرید سرور مجازی را دارید، راحتتر تصمیم بگیرید.
بنابراین اگر قصد استفاده از سرور مجازی برای میزبانی سایت یا اپلیکیشن خود را دارید، بهتر است به سراغ خرید سرور مجازی بروید سرور مجازی رایگان باتوجه به محدودیتهای زیادی که دارد، فقط برای آزمایش کردن و آشنایی با محیط سرور مجازی مناسب است. در مقاله ساخت سرور مجازی رایگان میتوانید با مراحل ساخت سرور مجازی رایگان آشنا شوید. اگر شما هم سرویس دیگری میشناسید، از طریق بخش نظرات معرفی کنید تا سایر کاربران هم از تجربیات ارزشمند شما استفاده کنند.
سرور مجازی رایگان چیست؟
سرور مجازی رایگان همان سرور مجازی با محدودیت منابع و زمان است. سرور مجازی رایگان به کاربران اجازه میدهد بدون پرداخت هزینه، از یک سرور مجازی استفاده کنند و یک راهکاری اقتصادی برای تست، آموزش یا پروژههای کوچک است. سرورهای مجازی رایگان معمولاً محدودیتهایی در منابع مانند پردازشگر، حافظه، پهنای باند و فضای دیسک دارد و معمولاً برای استفادههای کوتاهمدت یا آزمایشی مناسب هستند. این سرویسها اغلب دارای محدودیت زمانی است و پس از مدتی نیاز به ارتقا به پلن پولی دارند.
لیست بهترین شرکتهای ارائهدهنده سرور مجازی رایگان کدام است؟
از بهترین و معتبرترین سرور مجازیهای رایگان میتواند موارد زیر را نام برد:
سرور مجازی رایگان محدودیتی دارد؟
بله، سرور مجازی رایگان از نظر زمان و منابع محدود است. در این نوع سرویسها، معمولاً محدودیتهایی مانند حجم ذخیرهسازی، پهنای باند، قدرت پردازش (CPU)، حافظه (RAM)، و مدت زمان استفاده وجود دارد. همچنین، اغلب این سرورها برای استفادههای آزمایشی یا کوتاهمدت طراحی شدهاند و برای پروژههای بزرگ یا طولانی مدت مناسب نیستند.