معرفی 6 ابزار برای مشاهده DNS هاست

معرفی 6 ابزار برای مشاهده DNS هاست

دانستن نحوه مشاهده DNSهای هاست به دلایل مختلفی از جمله عیب‌یابی مشکلات سایت، انتقال دامنه به یک هاست جدید و ارتقای امنیت وب‌سایتتان مفید است؛ که در این مقاله می‌خواهیم به صورت کامل به نحوه مشاهده DNSهای هاست بپردازیم.

0 19 خرداد 1403 آخرین بروزرسانی: 19 تیر 1403

DNS یا Domain Name System، پروتکل اینترنتی است که نام‌ وب‌سایت‌ قابل خواندن برای انسان را به آدرس‌های عددی قابل خواندن توسط کامپیوترها که همان IP است، تبدیل می‌کند؛ هر دامنه کلمه ای یکتا بوده و به عنوان آدرس سایت شما عمل می‌کند، اما برای اینکه این دامنه بتواند به عنوان آدرس سایت شما عمل کند در ابتدا باید در DNS Server اضافه شود. دی ان اس سرور پایگاهی عظیم از داده است که شامل دامین و آی پی‌های مربوط به آن‌ها می‌شود.

این سرورها همواره با یکدیگر در ارتباط هستند و تنها کافیست نام انتخابی شما به این مجموعه اضافه شود تا به تدریج با DNSهای دیگر در جهان هماهنگ شود. حالا فرض کنید می‌خواهید مطمئن شوید که وب‌سایت شما به درستی پیکربندی شده اینجاست که مشاهده DNS هاست اهمیت پیدا می‌کند.

نحوه مشاهده DNS هاست

چندین روش ساده برای مشاهده و تست DNS هاست وجود دارد:

  • سایت Whois Lookup

سایت Whois در واقع یک دایرکتوری است که اطلاعاتی در مورد سوابق ثبت دامنه، از جمله نام ثبت کننده، اطلاعات تماس و گاهی اوقات، میزبان DNS ارائه می‌دهد. برای انجام دادن یک جستجوی Whois، می‌توانید از سرویس‌های جستجویی مانند WHOIS.net یا ICANN Lookup استفاده کنید و نام دامنه‌ای را که می‌خواهید بررسی کنید را وارد کنید؛ برای مثال ما سایت رسمی گوگل را بررسی کردیم:

مشاهده DNS هاست با سایت Whois

 

  • خط فرمان (Command Prompt)

اگر کاربر باتجربه‌ای هستید، می‌توانید از خط فرمان برای مشاهده DNS هاست خود استفاده کنید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

در سیستم عامل ویندوز خود : کلیدهای “Win” + “R” را فشار دهید، “cmd” را تایپ و سپس Enter را بزنید. در پنجره خط فرمان، دستور “nslookup -type=NS [domain_name]” را تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید. (به جای “yourdomain.com” نام دامنه خود را وارد کنید.)

خط فرمان (Command Prompt)

  • استفاده از (Dig Command)

دستور dig یکی دیگر از ابزارهای CMD است که مشابه NSLOOKUP عمل می‌کند، این فرمان در سیستم عامل‌های مختلف موجود است و اطلاعات دقیق تری در مورد رکوردهای DNS ارائه می‌دهد. برای استفاده از dig، یک ترمینال یا Command prompt باز کنید و فرمان “dig [domain_name] +short NS” را تایپ کنید، سپس دکمه Enter را فشار دهید. با این کار آدرس‌های IP سرورهای DNS مسئول نام دامنه نمایش داده می‌شود.

  • ابزارهای جستجوی آنلاین DNS:

ابزارهای آنلاین رایگان زیادی وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهند DNSهای هر دامنه‌ را مشاهده کنید. این ابزارها معمولاً یک رابط کاربر پسند ارائه می‌دهند و ممکن است ویژگی‌های اضافی مانند اعتبار سنجی DNSSEC و رکوردهای DNS تاریخی را ارائه دهند.

ابزار Ns Lookup  ابزار MX Toolbox ابزار IntoDNS

مشاهده DNS هاست با ابزار MX Toolbox

  • استفاده از ابزار DNS Checker

ابزار دیگر برای مشاهده DNS سایت، DNS Checker است، این ابزار یک سرویس آنلاین است که به شما کمک می‌کند تا اطلاعات مربوط به رکوردهای سیستم نام دامنه (DNS) یک وب‌سایت را بازیابی کنید. این رکوردها مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت عمل می‌کنند.

 

ابزار DNS Checker

  • بررسی سوابق ایمیل

گاهی اوقات، میزبان DNS برای یک دامنه را می‌توان در پرونده‌های ایمیل مرتبط با دامنه پیدا کرد. می‌توانید با استفاده از ابزاری مانند MX Lookup یا با استعلام مستقیم از سرورهای DNS، رکوردهای MX (Mail Exchanger) را برای دامنه بررسی کنید. رکوردهای MX سرورهای مسئول مدیریت ایمیل برای دامنه را مشخص می‌کنند و میزبان DNS ممکن است در اطلاعات رکورد MX نشان داده شود.

DNS هاست نقش مهمی در عملکرد وب ایفا می‌کنند. با دانستن نحوه مشاهده و مدیریت DNS هاست خود، می‌توانید به طور موثرتر از وب‌سایت خود استفاده کنید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. در این مقاله آموزشی، نحوه مشاهده دی ان اس هاست را برای شما قرار دادیم تا به راحتی بتوانید از این سیستم استفاده کنید. امیدواریم مطالب مطرح شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

خرید دامنه از راست چین کلود

سوالات متداول (FAQ)

  • DNS چیست؟

DNS نام دامنه‌ها را به آدرس‌های IP تبدیل می‌کند. یعنی به مرورگرها اجازه می‌دهد به وب سایت‌ها و سایر منابع اینترنتی دسترسی پیدا کنند و کاربران نیز به جای به خاطر سپردن IP از نام دامنه استفاده کنند.

  • بهترین روش برای مشاهده DNS هاست کدام است؟

همانطور که در مقاله ذکر شد، برای مشاهده DNS هاست 6 ابزار مانند استفاده از سایت Whois، خط فرمان (Command Prompt)، روش Dig Command، بررسی سوابق ایمیل و ابزارهای انلاین مانند nslookup وجود دارد که می‌توانید DNS هاستتان را ببینید، اما استفاده از سایت whois بهترین روش ممکن است.

نظر شما چیست؟
Esmaeil
Esmaeil

کارشناسی فناوری اطلاعات، علاقمند به دنیای وردپرس و سئو و سابقه 4 سال در زمینه طراحی سایت

شبکه های اجتماعی
به جواب سوالت رسیدی؟

ثبت دیدگاه ها

100days
×