خطای 403 در وردپرس چیست و چگونه میتوان آن را رفع کرد؟ اگر شما هم با این خطا روبرو شدهاید، در این مقاله با ما همراه باشید.
ارور 403 یکی از کدهای وضعیت HTTP است که به کاربران نشان میدهد دسترسی به صفحه یا منبع مورد نظر برای آنها مجاز نیست. این ارور که به عنوان «Forbidden» نیز شناخته میشود، میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد و ممکن است برای مدیران وبسایت و کاربران نهایی مشکلساز باشد. هنگامی که با این خطا روبهرو میشوید یعنی اجازه دسترسی به سایت مورد نظر را ندارید. در این مقاله دلایل رخ دادن خطای 403 در وردپرس و نحوه رفع آن را توضیح میدهیم.
ارور 403 یکی از خطاهای 400 و به این معنی است که دسترسی شما به وبسایت موردنظر مجاز نبوده یا منبع موردنظر درحالحاضر در دسترس نیست. در واقع این خطا زمانی رخ میدهد که وب سرور درخواست شما را تشخیص داده ولی نمیتواند به شما دسترسی بدهد.
خطای 403 در وردپرس رخ میدهد تا از منبع مورد نظر مقابل ورود آیپیهایی که غیرمجاز شناخته شدهاند، محافظت کند. درواقع، سرور دقیقا میداند شما دنبال چهچیزی هستید، اما به دلایلی به شما مجوز ورود نمیدهد؛ درنتیجه امکان بازدید از صفحه موردنظر برای شما وجود ندارد.
حالا که درک کردید خطای 403 چیست؛ بیایید دلایل بروز این خطا را بررسی کنیم. بعضی از دلایل خطای 403 Forbidden در HTTP به دلیل برخی اشتباهات دسترسی در سمت کاربر هستند و به معنای این هستند که معمولاً می توانید خودتان مشکل را حل کنید.
یکی از عوامل شایع ایجاد این خطاها، تنظیمات مجوز فایل یا پوشه ها است که کنترل کننده کسانی هستند که می توانند فایل یا پوشه را بخوانند، بنویسند و اجرا کنند. شما می توانید تنظیمات را به گونهای ویرایش کنید که کاربران شما نتوانند به منابع دسترسی داشته باشند. دلیل دیگر می تواند ست شدن تنظیمات نادرست در فایل .htaccess، بعد از اعمال تغییرات در سایت مثل نصب برخی از افزونههای امنیتی بروی وبسایت رخ دهد. خوشبختانه، با ایجاد یک فایل پیکربندی سرور جدید، مشکل به راحتی قابل حل است.
خطای 403 در وردپرس یکی از خطاهای HTTP است که در نمایشگرها و مرورگرهای (Browsers) مختلف به شکل متفاوتی نمایش داده میشود که همه آنها یکی هستند. در ادامه چند نمونه از ارور ۴۰۳ را آوردهایم که در پلتفرمهای مختلف مشاهده میکنید:
برای رفع ارور 403 در گوگل کروم شما میتوانید اقداماتی را از سمت کاربر و از سمت سرور انجام دهید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
به عنوان یک کاربر اگر شما با خطای 403 در وردپرس روبرو شدید باید اقدامات زیر را انجام دهید.
یکی از رایجترین دلیل خطای۴۰۳ در وردپرس اشتباه نوشتن آدرس سایت است. مطمئن شوید آدرسی که در مرورگر وارد کردید مربوط بهیک صفحه وب یا فایل باشد، نهیک دایرکتوری زیرا بیشتر سرورها به دلایل امنیتی بهگونهای پیکربندی میشوند که اجازه دسترسی به دایرکتوری را به کاربران نمیدهند.
ممکن است اطلاعات مربوط بهصفحه خطا در مرورگر شما ذخیره شده باشد در حالی که لینک واقعی وبسایت تغییر کرده، برای رفع خطای 403 در گوگل و برای اطمینان از این موضوع کش و کوکی مرورگر خود را پاک کنید و دوباره به سایت متصل شوید.
در بعضی از وبسایتها قبل از اینکه محتوا را مشاهده کنید باید در آنها ثبتنام کنید. اگر سرور بهدرستی پیکربندی نشده باشد ممکن است بهجای مشاهده پیام (ورود/ثبتنام) شما با خطای۴۰۳ روبهرو شوید. همچنین زمانی که سرور وبسایت در حال تعمیرات یا بهروزرسانی باشد مدیر سایت میتواند بهگونهای سرور را پیکربندی کند که کاربر خطای ۴۰۳ را ببیند.
اگر شما مدیر سایت یا ادمین سرور هستید و با این پیام خطا روبرو شدید، در صورتی که اقدامات بالا را انجام دادید و مشکل برطرف نشد، باید مشکل را از سمت سایت یا سرور بررسی کنید؛ پس راهکارهای زیر را دنبال کنید:
همانطور که در بخش Permission میبینید پوشهها و فایلهای سرور سایت شما مجوزهای ویژهای دارند. این مجوزها کنترل میکنند چه کسی در چه سطحی میتواند به آن پوشه یا فایل دسترسی داشته باشد.
برای اینکه دسترسی به فایلها را تغییر دهید باید از طریق فایل زیلا (Filezilla) به پوشه FTP خود دسترسی داشته و آن را ویرایش کنید. وارد پنل هاست خود شده و روی پوشه Public-html کلیک راست کنید و File Attributes را انتخاب کنید. اگر وبسایت شما وردپرسی است، مجوز یا permission فایلهای وردپرس خود را در بخش Nameric value مقدار 644 یا 640 را برای فایل ها ست کنید ( Apply to files only را انتخاب کنید) و مقدار 750 یا 755 را برای دایرکتوری ها و پوشهها تنظیم کنید (Apply to Directory only را انتخاب کنید).
نکته: مجوز فایل wp-config.php شما باید 440 یا 400 باشد.
یکی از دلایل رایج ارور 403 Forbidden مشکل در تنظیمات و کانفیگ (config) فایل htaccess سایت شما است. در واقع فایل htaccess یک فایل پیکربندی اولیه درون هاست است که میتوانید از طریق آن تنظیماتی مثل تغییر مسیرها، محدود کردن دسترسی و غیره را روی سایت خود اعمال کنید. به این نکته دقت کنید تغییرات اشتباه در این بخش باعث خطای ۴۰۰ میشود. برای رفع خطای Forbidden 403 از طریق فایل htaccess:
اگر روشهای قبلی به رفع خطای 403 در گوگل کمک نکردند، ممکن است یکی از افزونههای وردپرسی با سایر افزونهها ناسازگار باشد یا خود افزونه مشکل و تداخل داشته باشد. برای پیدا کردن افزونه ناسازگار، ابتدا همه افزونهها را غیرفعال کنید. برای این کار فقط کافی است:
اگر خطای ۴۰۳ را در عکسها، جاوااسکریپت و CSS میبینید احتمال دارد مشکل از CDN باشد برای اطمینان از این موضوع CDN را غیرفعال کنید و سایت خودتان را دوباره بررسی کنید.
برای طراحی سایت با وردپرس بهتر است از هاست وردپرس استفاده کنید زیرا این نوع هاست با قالب ها و افزونههای وردپرسی بالاترین سازگاری را دارد و درگیر مشکلات عدم سازگاری هاست با وردپرس نخواهید بود.
با انجام روند بالا احتمال درست شدن ارور403 برروی وب سایت شما بسیار بالا است. اما در صورتی که با این رویه همچنان ارور برطرف نشده بود با شرکت هاستینگ خود ارتباط برقرار نمایید تا برای رفع این مشکل با شما همکاری نمایند.
برای رفع خطای 403 در وردپرس باید چکار کنیم؟